SERAM: Suara ANEH di HOMESTAY SERAM: Suara ANEH di HOMESTAY - Beauty dan lifestyle

SERAM: Suara ANEH di HOMESTAY





Assalamualaikum dan selamat hari khamis. Alhamdulillah..,hari ini, kita kembali dengan cerita seram lagi.. hihihihihihihi.Bagi penggemar cerita seram, bolehlah baca dan hayati.. (selami cerita ini..harap awak orang pun turut merasai akan keseraman ..hihihihihi)

Minggu lepas ina tiada cerita seram di blog ni.Kebetulan kami sekeluarga ( ina dan keluarga kecil dianggotai oleh anak anak dan suami bersama abang sulong isteri dan adik beradik yang lain termasuk mak abah) Okay.. diharap pembaca jelas akan penerangan diatas.


3 Hari 2 Malam
Selama pemergian kami disana .., kami bertolak ke Negeri Sembilan dengan menaiki 2 buah kereta ( bagi menghadiri majlis konvokesyen  di USIM :Universiti Sains Islam Malaysia).  Pada hari Rabu,Khamis dan Jumaat.

Bertolak jam 12.30tengahari, maklumlah ina kena tunggu abang sulung dari raub turun di kuantan bagi mengambil mak abah.Kata adik bongsu ku, lebih selesa menyewa kereta yang sedikit besar (toyota avanza).Sudah alang alang ke negeri sembilan, mesti ingin shoppping di NILAI 3.Kereta ina? Toyota unser.. anak 3 hampir penuh kereta dengan barang barang , bakul dan stroller.

SERAM

Okay, sesudah kami sampai di nilai iaitu tempat menginap kami disana.Lebih kurang 4.30petang.Dengan perasaan seronok tak terkata..Tetapi...,,Apabila kereta yang dipandu suami melangkah masuk ke ruang porch kereta..(Ina? dalam hati .. ehh, rasa tak sedap je..Seram pun ada. Ketika ini Mulut ina.., automatik membaca ayat qursi.Sambil menghembuskan ke arah yang berasa seram itu.


SUASANA HOMESTAY 

Disinilah kami menginap.. homestay 

Okay, awak orang boleh lah tengok macam mana homesaty kami menginap ini..
suasana memang nampak best.Dalam iklan WOWW sangat! Bila kami sampai, sangat kecewa. Kami sampai disana, terus kami meluru ke bilik bagi sesi "Chuppp BILIK". haaaa... kami pergi ke dapur. Dalam sinki ada tinggalan nasi dalam pinggan yang sudah lama ditinggalkan. 

Water Filter ada.. jenama bio ape ntah.Tapi tidak lah perasan sangat.Yang kami marahkan, penapis air itu tidak ditukar penapis..(berkarat..)hampa dah disitu.

Dengan penghawa dingin di ruangan tamu,bilik dibelakang pun  rosak. (Tidak berfungsi)..kesemua ada 3 buah penghawa dingin.Bilik master dan nombor 2 aje yang berfungsi. 


SUARA MENDODOIKAN ANAK

suara perempuan mendodoikan baby

Haaa,, yang ni.. rasa aneh la. Sesudah sampai.Ina masukkan barang ke dalam bilik..(agaknya, ina orang pertama (sebelum ahli keluarga lain  )masuk ke dalam homestay..dan sebelum masuk, memang ina ada berikan salam kepada penghuni rumah tersebut.Assalamualaikum... (nasib lahh tiada yang menjawab).Dalam beberapa minit, semua ahli keluarga sudah memasuki homestay.Ina terdengar "hummm humm huuuuuhuhuhuhu"  macam hurming (seperti suara orang tidurkan anak tu.. tanpa menyanyi). 

Dalam hati..ina bermonolog 

ina : Haiiih la kak iparku.Tidur ke anak nya? Sebab tadi nampak macam dah bangun..
( anak dia berusia setahun lebihh la)
sebab kalau anak dia tidak tidur..,boleh la anak anak ina bermain dengan anak dia..(di belakang homestay ada gazebo dan taman permainan)




"Ada nampak susuk kelibat benda hitam ( benda itu tercegat dengan mata merah)  di rumah tinggal bersebelahan homestay tersebut" kata adik bongsu ina.. semasa kami sampai disana.

MENGINJAK SENJA 

Adik yang bongsu ina tu..sudah ketakutan.Beria ingin tidur bilik utama ina..(keadaan dalam bilik belakang tu berdekatan dengan rumah kosong).Katanya lagi, bunyi suara perempuan mendodoikan anak.Semakin kuat kedengaran.. kemudian sayup sayup dan perlahan. Bilik itu memang agak panas, sebab tiada kipas dan penghawa dingin pula rosak.. (Malam itu jugak, kami panggil owner datang repair.. dan hendak dijadikan cerita, owner homestay pun tidak tahu menahu bahawa penghawa dingin rosak..katanya laa. Kami sudah syak wasangka..memang homestay ni sudah lama tidak berpenghuni.Dengan keadaan belakang homestay dipenuhi dengan lalang..

Semasa kami bersantai di kawasan belakang homestay.. tiba tiba didatangi seekor burung gagak..(agak pelik sedikit, sebab burung gagak itu memandang tepat ke anak mata kakak ipar ina).Dengan bunyi..agak seram.

Dalam hati.. "ahh,setan betul burung ni.Menakutkan orang saja,di kala senja pula muncul".



MALAM MENJELMA

Ohh, masa ini.Lampu toilet tengah pula main lip lap (kejap menyala,kejap padam..) .Pengguna toilet ini iaitu mak ,abah, adik beradik dan abang beserta kakak ipar. Macam biasalah, selagi belum malam..(mungkin sudah menjadi kebiasaan mereka mandi malam..waktu maghrib.)
Selepas maghrib menyusul, kami semua bersiap untuk keluar makan malam dan mencari lokasi sebenar USIM (tempat majlis konvokesyen berlangsung)..maklumlah kami ini pertama kali ke USIM.Risau tersesat..tambahan pula jalan kebanyakan di tutup bagi acara berbasikal sempena sukan Sea 2017.

Setelah Tiga jam keluar,jam 11 malam kami sampai di homestay.Sudah tiba masanya,untuk beradu. Dua adik perempuan ina, masing masing ingin tidur di bilik utama ina. Suami? jenis tidak kisah.Ruang tamu pun boleh tidur.Bertemankan abah,yang lebih selesa tidur di bahagian ruang tamu.Mak? Pun sudah berasa seram agaknya.Sebab dua orang adik ina ni asyik bercerita mengenai suara perempuan (sedang mendodoikan baby) yang didengari dari siang dan maghrib tadi.


SIAPA MAIN BUAIAN WAKTU MALAM?

Di ruang tamu,kedengaran abah memasang bacaan ruqyah di radio nya..(dapat didengari dari dalam bilik) .Begitu juga dalam bilik inaBoleh dikatakan agak pelik sangat.Kebiasaanya, suami ina ni tak mungkin pasang la bacaan ayat quran(kemungkinan suami pun dapat rasakan sesuatu).Untuk pengetahuan semua.. adik adik ina batalkan hajat mereka untuk menumpang tidur di bilik ina. Beberapa minit kemudian, baby ina yang berusia 11 bulan meragam.Dalam fikiranku, mungkin penat..atau mungkin kepanasan.. (jadinya On Kipas dan penghawa dingin)..tetapi masih menangis.Urmmm...,sambil ina menepuk baby sambil membaca ayatul Kursi.,baby furqan senyap...lena diulit mimpi .Anak yang lain dan suami pun sudah tertidur akibat kepenatan.Tinggal la ina keseorangan..Memang tidak boleh lelap mata ni.Tidak tahu mengapa. Sambil sambil itu, ada ina bacakan ayat qursi di mulut sehingga lah tertidur. Tapi terjaga, ina ulang baca..tertidur dan terjaga kembali.. 

keadan ina masa ini CEMAS ..jantung dah dup dap dup dap.. ...

ina cuba pasang telinga,dengar bunyi angin.Semacam angin meniup zink pun ada.Tapi kawasan sekitar homesaty mana lah ada zink.Atap pun, guna atap moden.. hurmmm.

Dan.. secara tiba tiba  buaian seperti dalam gambar atas tu seperti berbunyi..Seperti di hayunkan,,macam ada orang main.Ina waktu ini? dalam hati dah laungkan azan..(secara slow..kalau kuat nanti, habis suami dan anak anak bangun..lagi teruk)Hihihihihi..punyalah ketakutan.Boleh pula lupa.. tersangkut bacaan.Tidak dapat habiskan..jadinya ina baca ayatul qursi aja..(yang ni, ina memang amalkan setiap kali solat) 

ANTARA LENA DAN SEDAR

 Gangguan sudah hilang.Ina pun terlena akhirnya.. Alhamdulillah.Rasa lega sangat sangat..Konon konon sudah tamat gangguan.

Ina tidak pasti semasa kejadian ini. Apa yang ina perasankan,terasa seolah olah baby ina ada sesuatu menarik... macam hendak ambil baby ina dari rangkulan  (posisi tidur  baby :tidur di celahan ketiak ina camtu). Automatik tangan ina ni tarik kembali sambil membaca ayat qursi.. (memang rasa seperti bergelut).
 Ulang baca ayatul qursi ni..sampailah satu tahap tu.Terasa betul, sesuatu memegang lengan ina ..sebab marah ina tarik semula baby.Ina bacalah sampai banyak kali..kumat kamit,rasa la letih bergelut dan lengan tangan seperti panas (benda itu pegang kan) dan beberapa minit itu pun ia lepaskan lengan tangan ina.Memang real kejadian ini sepertinya...
Selepas selesai, anak sulung ina pula yang mengigau.,
Macam mana ina tau?? (Ina rasa katil bergegar).. rupanya yang sulung tu pula.Ina bacakan ayat qursi..sambil menepuk nepuk badan anak dan hembus kearah anak.Alhamdulillah... lega dah tiada apa berlaku. 

SESUATU BENDA BERGERAK DIDALAM MULUT

Ini semasa ina Tidur,entah macam mana terasa di dalam mulut iaitu .(hujung lidah) .Nampak benda putih macam serbuk.Tapi benda tu macam bergerak..ina pun terus tersedar dari mimpi dan ucapkan "Astagfirullah halladzim" mengucap panjang ina masa ni. Terus baca 3 qul (Surah an nas, al falaq  , qul huallahu ahad) terus hembus kiri kanan.


MALAM KE -2
Selepas makan malam (kami memasak nasi goreng aja di homestay),terasa meremang di sudut sinki.Naik la kejap bulu roma masa ni.Ina abaikan aja.
Jam masa ni menunjukkan 10.30malam..,masing masing duduk di dalam bilik.Hanya suami dan abah sahaja menonton televisyen..

Ina dan anak anak berada di bilik.. terasa seperti di perhatikan ketika ini( seperti ada sesuatu disebelah ina).Ina keluar masuk bilik ajak suami tidur..hihihihihi.Seram dah maiii masa ni tau dak.. Suami tak layan, katanya rancangan tv best malam ni.

Memang tidak boleh tidur anak anak..masing masing aktif.... Kebetulan ina teringat garam yang ina bawa , memang ada dalam beg masa ni..(ini persediaan awal,in case ada sesuatu buruk berlaku lahh).Ina campakkan garam( yang telah dibacakan ayat quran) itu di katil,bawah katil dan keliling bilik.. (ngam ngam memang cukup sebilik je garam ni) ..  dengan izin allah.Rasa seram  semua hilang..
 Malam kedua lena sangat sangat tidur .Pendek pula malam ni,berbanding malam semalam yang panjang.

Mujur sangat, makhluk halus itu tidak mengilai ngilai..hihihi.
Sekian cerita..assalamualaikum


Tunggu next entri ea.. ada penampakan.Jeng jeng jeng..nantikan!!
 JANGAN KESIAN SEMASA MELAWAT JENAZAH
RUMAH SEWA MURAH
AKIBAT MULUT
SERAM: Suara ANEH di HOMESTAY SERAM: Suara ANEH di HOMESTAY Reviewed by azlina ina on 3:54 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.