8 tips terbaik ELAK Wajah Cepat TUA - AURA blogger

8 tips terbaik ELAK Wajah Cepat TUA

Bismilahirahmanirrahim
Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. pagi ni mendung je cuacanya. Best je kalo tidur...hihihi.Oopps! haipp.. takmo tidur tau.Kata nak cari rezeki.. pastu mula la kata rezeki susah masuk.Nak rezeki, kita kenalah berpagi pagian, baca yasin di awal pagi.. al mathurat dan berzikir serta bertahmid.. Dahh, sekarang ni ina nak share topik KEDUT. haiss.. risau je kalo ada kedutan di wajah ina(pertengahan 30-an). Yea.. memang semua akan tua.. tapi takkan nak biarkan aje??sapa nak cepat kedut @ kulit kerepot?? mesti nak lambatkan proses penuaan kan?? kita FREEZE.. Freeze your age gitew.. kehkeh. Speakingg .Jemput bacaa..


  Elak berjemur bawah matahari.
cahaya matahari adalah punca utama munculnya kedutBerdasarkan pada kajian yg di lakukan oleh Doktor pembedahan PlastikDarrick Antel dari New York terhadap kembar seiras.Kembar yabg kurang terdedah pada matahari kurang kedut dan secara keseluruhan lebih muda dai kembar yang terdedah kepada matahari

 Gunakan Krim Pelindung Matahari
American Academy of Dermatology (AAD) menyarankan penggunaan "sun block" untuk mengelak dari kedut dan juga kanser kulit

  Jangan Merokok
Kajian mendapati individu merokok cenderung memiliki kulityang berkedut dan lebih 40% nipis dari kulit orang yangtidak merokok
  * *Tidur yang cukup*Ahli dermatologi dari Universiti Yale, AS, Nicholas Perriconeberkata "apabila tidak cukup tidur, badan akan mengeluarkan Cortisol,sejenis hormone yang akan merosakkan kulit"Rehat dan tidur yang cukup akan merangsang tubuh mengeluarkanbanyak hormon HGH yang membantu kulit kekal anjaldan kurang berkedut

  Tidur Terlentang*
AAD percaya kedudukan tertentu ketika tidur malam bolehmenyebabkan 'garis tidur'. Garis tidur ini tidak akan hilang setelah kita terjaga. Tidur mengiring menyebabkan kedut padapipi dan dagu manakala tidur telungkup menyebabkankedut pada dahi. Jadi tidur lah terlentang untuk mengelakkan dari pembentukan kedut

  Jangan kerap mengenyit atau mengecilkan mata
AAD menyebut pergerakan yang berulang-ulang akan membentuk kedut

  Makan lebih banyak ikan terutama Salmon
Ikan merupakan sumber protin yang terbaik. Ia juga membantu mendapatkan kulit yang cantik.Fatty acid yang di kenali sebagai Omega 3membantu menyuburkan kulit dan menjadikannya gebu dan tampak muda.
"Sekarang ini agak susah untuk mendapatkan ikan yang betul-"
"betul berkualiti.

  Gantikan kopi dengan koko
Kajian mendapati koko mengandungi epicatchin dan catechingyang tinggi. Ia melindungi kulit dari kerosakan, meningkatkan edaran darah, berkesan untuk hidrasi dan membuatkan kulit nampak licin

  Amalkan Vitamin Anti-oxida


Vitamin A , Vitamin C dan Vitamin E adalah anti-oxida vitamin
 .* Antioksidan melindungi sel daripada kerosakan *
*yang disebabkan oleh bahan-bahan *
*yang dikenali sebagai radikal bebas. *
"Radikal bebas dipercayai menyumbang kepada"
" penyakit-penyakit kronik dan memainkan"
" peranan dalam proses penuaan"
Dengan mengamalkan ACE kulit anda akan lambat berkedut,
cerah, gebu dan awet muda





urutan wajah




CARA LAIN MENGATASI KEDUTAN WAJAH IALAH melalui  URUTAN WAJAH

Klik SINI untuk lihat Bagaimana URUTAN WAJAH


8 tips terbaik ELAK Wajah Cepat TUA 8 tips terbaik ELAK  Wajah Cepat TUA Reviewed by azlina ina on 8:30 AM Rating: 5

27 comments:

  1. nice sharing...muka ni kena extra jaga kan....nnt dah kedut alahaiii susah nak rawat..

    ReplyDelete
  2. I rasa i kena amalkan balik makan vit C. Thanks for the sharing

    ReplyDelete
  3. Orang lelaki cepat tua tak? Huhu

    ReplyDelete
  4. dah lama juga tak mkn vit c ni... lately suka lak minum kopi... aduihh kena elakkan... hehe

    ReplyDelete
  5. betul juga, for me a very good night sleep is very important haha, thanks for sharing the advice!

    ReplyDelete
  6. terimakasih atas informasinya jangan lupa kunjungi kami di http://aromaessen.com

    ReplyDelete
  7. perkongsian yang bagus! alamak yang cara tidur tu susah sikit hahaha tapi akan diperbaiki :D

    ReplyDelete
  8. org kata org suka makan ikan memg kulit cantik..

    ReplyDelete
  9. Info yang menarik. Thanks sbb sudi share ☺

    ReplyDelete
  10. elak jemur bawah matahari tu susah sikit hahahaa. btw, nice sharing :)

    ReplyDelete
  11. Yeap yeap great info that you have, thanks!

    ReplyDelete
  12. nice sharing ina.. tu la nak kena cari produk untuk wajah ni

    ReplyDelete
  13. bagus tips ni!kopi takleh tinggal lagi ni!haha..

    ReplyDelete
  14. mengecilkan mata. memangg kalau ngadap pc kecilkan mata lerr. okei, kita try sebaik mungkin :)

    ReplyDelete
  15. Kelakar juga ye tidur terlentang boleh buat kulit muka jadi tua.

    Orang perempuan kena curi2 masa juga untuk manjakan diri ke face spa selain amalkan tips2 diatas. Nice sharing :)

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  16. Thanks for sharing. Nice information

    ReplyDelete
  17. Alaaaah.... Saya suka kopi acaneee..
    Tapi tido telentang best. Ehegeg

    ReplyDelete
  18. tak nak tuaaaaaaaa!! nice sangat share pasal tips ni hehe

    ReplyDelete
  19. Woah tips yang sangat baik, akan kongsikan dengan suami I *lolx*

    ReplyDelete
  20. Tq for sharing mama dpt tambah ilmu

    ReplyDelete
  21. Iday sekarang dah start pakai sun block, sebab nak rawat jerawat. tapi memang ada baca yang boleh kurangkan kedut or cepat tua. huhu

    ReplyDelete
  22. Kita dari zaman sekolah dulu dah nampak muka tua. Ada parent ingat kita nie cikgu sebab waktu itu pakai baju sukan.

    Biasalah atlet, datang sekolah pun pakai baju sukan.

    ReplyDelete
  23. Bagus ni untuk maintain awet muda
    Takdelah kulit berkedut kan, hehehe

    ReplyDelete
  24. Thanks for sharing. Tapi untuk tidur terlentang tu saya tak berapa setuju sebab dalam islam tidur yang baik adalah dengan mengiring ke kanan.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.