CARA URUTAN WAJAH (awet muda) CARA URUTAN WAJAH (awet muda) - Beauty dan lifestyle

CARA URUTAN WAJAH (awet muda)



alhamdulillah, semalam berjaya buat satu video pendek tentang urutan wajah. Bahan eksperimen ina kali ini menggunakan anak ina yang berusia 2 tahun 6bulan.

Tujuan video ini dihasilkan ialah bagi membantu pengaliran darah yang betul di sekitar wajah. Bagi dewasa pula, jika korang lakukan urutan ini bagus untuk membaiki ketegangan kulit muka... Untuk awet muda..


Bagi yang bertanya, ina tak ambil mana mana kelas urutan.Belajar hari hari.. dah ina ni seorang housewife, semua nak mencuba.Jadinya hari hari buat, boleh jadi MAHIR..eheheheheh.. perasan kan ina nii.



gambar teknik urutan wajah (kredit to tengku butang)


Okay.. jom kita cuba sama sama.. boleh menghindari dari kedutan nii
CARA URUTAN WAJAH (awet muda) CARA URUTAN WAJAH (awet muda) Reviewed by azlina ina on 9:30 AM Rating: 5

43 comments:

  1. Wah, bagus teknik urutan sis.. Moga2 apa yang sis impikan Insha Allah akan menjadi kenyataan.. =)

    ReplyDelete
  2. Bestnya, tp nk ore tlg buat. Buat sdiri tk sero 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo ade turun kuantan. meh sa buatkan

      Delete
  3. okek..nnti ajar suami..suami bleh urut muka kite plak..hhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok la.. nnt mntak suami urut nonstop.. hahahaha. terus lena

      Delete
  4. SA kalau urut muka terus lelap..kalau pi facial sure lelap je...

    ReplyDelete
  5. Kita dari zaman sekolah dulu muka nampak macam orang tua... bahaya kalau awet muda nie, risau ada yang berkenan pula nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecehhh.. takpelah.. untuk kesihatan jugak tuu..

      Delete
  6. I suka pergi tempat spa atau kedai urut, thanks for the info!

    ReplyDelete
  7. lamanya tak urutttt....rasa macam nak urut muka je sekarang ni....

    ReplyDelete
  8. bgs sgt ni ina... leh buka spa pas ni... :)

    ReplyDelete
  9. sangat bagus diamalkan terutama seqaktu mengambil wuduk.. itu petua terbaik.. siapa x nak awet mudakan.. kak no pun nak.. hehehe

    ReplyDelete
  10. selalunya urut muka ni kejap je rajin lepas tu berangan ada org tolong urut. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe.. SA pun macam ni jugak, tapi memikirkan dapat buat kulit tenang, kena la cuba buat tiap hari..Kata nak awet muda

      Delete
  11. Rasa macam janggal nak buat kat muka sendiri. Nampak gayanya kena on youtube depan mata semasa mengurut nih! Kene tgk steps!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee... iya. dapat jimat duit lepasni

      Delete
  12. Bolehlah buat kalau boring kan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee... apa pun boleh,, setakat ni, samapi mak SA pun mintak diurutkan.Partime waktu boring SA

      Delete
  13. wah.. tak pernah pula kaji cara urutan wajah yang betul. hihi. tq kongsikan info ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasni boleh la cuba... Muka penat... rasa darah tak berjalan di muka tu.. sila la cuba.

      Delete
  14. Replies
    1. cuba jgn tak cuba.. boleh jimat duit spa..

      Delete
  15. rasanyaaira kena belajar jugakni.. haha

    ReplyDelete
  16. nice info , bisa kita cuba ke seluruh anggota family

    ReplyDelete
  17. Sayang video tu kecil sangat dan gelap tak berapa nampak cara urutan tu tapi thanks share nice info..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay.. terimakasih atas teguran.Lepasni nak buat Urutan pada mata yang penat pulak, sesuai untuk kaki bloggers yang 24jam..

      Delete
  18. Seronoknya dapat ilmu ni, terima kasih ya. Haritu pi facial dia urut macam ni la. Muka nampak awet muda terus. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepasni qiss boleh buat sendiri aje.. jimat poket

      Delete
  19. bestnya buat urutan mukaa...dapat release stress tu..hehe

    ReplyDelete
  20. Thanks for sharing. I want to try it too to release my stess.

    ReplyDelete
  21. Dah save cara urut wajah ni. Thanks ☺

    ReplyDelete
  22. Hihi, sian kat adik, berkerut2 muka dia..lain kali panggil akak jadi model biar akak jadi awet muda gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. boleh aja nih.. SEbab takde yang sudi.. yang kecik,jadilahh

      Delete

Powered by Blogger.