Cara Bentuk Kening

8:00 AM


Eh, bercakap pasal kening.Lama dulu, masa bujang.Pernah  kena tegur oleh seseorang yang katanya, kening ina ni macam TOYOL ...hahaha.Sadis kan? Lelaki pulak tu..Kecik hati kita tau. Kening baru je buat lepas rebonding..amik pakej. Hukhukhukhuk.. Tapi itu dulu lahhh. Sekarang kening dah okay okay aje. Dah pandai la sikit sikit ukir kening.Buat sendiri je kan? Hari hari buat, lama lama dah mahir la jadinya.. Tapi ada masa jugak, kening ina ni cacat jugak tengoknya. Dan ina jika malas sangat, ina just ukir kening aje.. eyeliner tak pakai punn. Malas katakann.


kening mampu mengubah bentuk wajah

  1. Brush kening dan tips bg kening jenis degil ( tegak ) apply sikit foundation kenis krim utk lekatkan sikit bulu dgn kening. Kalau sgt2 degil sapukan sedikit glue jenis stick then br apply foundation
  2. Draw atas dan bawah kening dulu utk marking. Bagi yg suka kening rendah blh adjust ikut kegemaran masing masing 
  3. Then isikan bhgn dlm bulu kening yg kurang color.
  4. . Lepas tu brush seluruh kening spy color sekata dan blend in Yg ni dah siap blend. Kali ni sy tak conceal atas dan beh kening ya. Just natural look gituh
  5. Tutorial ni sy pakai kod Golden Brown. Lepas pakai celak brush mascara tu di kening pula
    Tadaaa.. Dah siap. Nampak tak ada glitter gold di situ. Jgn takut.. Sbb bila tgk overall tak nampak aneh kalau buat full makeup. Kalau nak daily natural blh pakai kod Deep Brown atau Dark Brown
    (tips ini diambil dari blog yatie sendayu tinggi.. ina pun pengguna produk sendayu tinggi..)


Tak payah risau,sebenarnya tak susahpun nak ukir kening cuma ramai yang tak tahu TEKNIK yang betul.Korang boleh lihat jenis jenis kening di bawah,dan kening jenis yang mana.Dulu ina sendiri pun kening macam sinchan,bila teknik salah ianya akan buat muka kita nampak garang.So anda boleh belajar dalam pic di bawah ikut step yang betul.



Dan pastikan eyebrow yang mudah dan colour yang sesuai dengan kulit korang .Eyebrow yang mahal atau murah sebenarnya,cara dan teknik kita menggunakannya.



gambar tiada kaitan..ehehehe. Ini pun baru try  ukir kening




** Selamat mencuba**


Artikel lain ..PETUA:  NENEK masih glowing.. baca di SINI 

2 comments:

Powered by Blogger.