JUSTICE LEAGUE - SUPERMAN KEMBALI HIDUP ? - AURA blogger

JUSTICE LEAGUE - SUPERMAN KEMBALI HIDUP ?

JUSTICE LEAGUE






4 Tiket #GSC cinema
Ahad yang lepas ina dan keluarga pergi menonton wayang di GSC cinema Megamall,Kuantan..Penat sangat tau...dari pagi menghadiri menghadiri majlis IHTIFAL PASTI sekolah anak sulung.Petang itu juga, kami bergegas pergi menonton wayang.Tiket wayang bermula jam 2.00 petang..last minit beli.Alhamdulillah..,tiket di belakang kami sekeluarga..seronok sangat.Kebiasaannya, cik Hubby suka ambil tiket di  tengah tengah..  Kami beli tiket pada harga RM 15.00 (dewasa 2x) dan kanak kanak dikenakan cas sebanyak RM 8 ( 2x untuk iman dan soffea) baby pun ina bawa masuk sekali.(baby ina tak meragam.. ada caranya..,nanti tunggu next entri ya)


Justice League



Sampai disana, wayang telah bermula lebih kurang 15minit. Ehehehehe.. terlepas sedikit scene awal itu.Tapi tidak mengapalah kan.. Last minit planning. hekhekhek..

Sinopsis JUSTICE LEAGUE
Fueled by his restored faith in humanity and inspired by Superman's selfless act, Bruce Wayne enlists newfound ally Diana Prince to face an even greater threat. Together, Batman and Wonder Woman work quickly to recruit a team to stand against this newly awakened enemy. Despite the formation of an unprecedented league of heroes -- Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg and the Flash -- it may be too late to save the planet from an assault of catastrophic proportions.
Initial releaseNovember 16, 2017 (Denmark)


Ringkasan dari ina mengenai Justice League :
Jalan cerita yang sangat best.. manusia  luar biasa yang memiliki kuasa.Seperti Flash ( pernah di panah petir dan memiliki kuasa yang sangat pantas, laju setiap kali ia bergerak), manusia cyborg iaitu separuh robot ( separuh badan robot ..kemahiran dapat melihat sebarang info hanya di dalam otak .. seperti komputer...), batman ( manusia kelawar) , wonder woman , aquaman ( seperti dewa air.. boleh berinteraksi dengan hidupan laut dan juga air) , dan superman ( manusia krypton) . 

Batman dan wonder woman sedang mencari ahli baru untuk melaksakan misi itu.Akhirnya, mereka berjaya menemui Aquaman,flash dan cyborg. Bagi meneruskan misi iaitu mencari mother box yang dikatakan memiliki kuasa yang juga menjadi rebutan Kepada Steppenwolf ( makhluk jahat dan zalim untuk menakluki dunia).Kesemuanya mempunyai 3 Mother box, hanya satu kotak masih dalam pencarian steppenwolf.MOTHER bOX itu telah disorokkan kedunia oleh kaum amazon (kaum Wonder woman). Batman masih dalam mood bersalah iaitu dengan kematian superman dalam kisah yang lalu. Superman telah berjaya di hidupkan kembali dengan menggunakan kuasa renjatan elektrik oleh Flash . Tetapi malangnya..,superman hampir membunuh batman dan ahli lain. Apakah terjadi seterusnya?? Korang patut tengok cerita ni.

Review ina untuk movie ini, 5 / 5 bintang.. sangat berpuashati!! Recommended.. Seisi keluarga boleh tengok.. ehehehe. 


selepas wayang.. tengok boling.. nak main, memang tidak la!
JUSTICE LEAGUE - SUPERMAN KEMBALI HIDUP ? JUSTICE LEAGUE - SUPERMAN KEMBALI HIDUP ? Reviewed by azlina ina on 8:00 AM Rating: 5

21 comments:

  1. Tak berkesempatan lagi nak g tengok.. Tengok semua review bagus2 filem ni.. Kna tengok juga la ni nanti..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. menarik nampaknya cerita ni. nanti nak pergi tengok wayang juga :)

    ReplyDelete
  4. i sudah lupa the last episode, how superman die in the first place? i know bruce wayne kill him but how? using krypton?

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
    Replies
    1. bruce wayne did not kill superman. but superman sacrifies himself to save humanity

      Delete
  5. Alaaaa...x berpeluang pergi tengok lagi...

    ReplyDelete
  6. belum berkesempatan tengok cerita ni lagi tapi memang nak sangat tengok sebab review macam best. Memang Qiss minat superheroes ni. tak pernah miss tengok kt wayang.

    ReplyDelete
  7. Ni favourite movie ni. Suka start dari dieorang buat komik and kartun lagi. tapi sampai sekarang tak menyempat nak tengok sebab ada anak kecik

    ReplyDelete
  8. I like the movie so much. My favourite character is wonder women. Will watch for second time

    ReplyDelete
  9. Huu patutkah sy tengok....saya suka sbnrnye cerita superhero tapi saya suka avemgers.
    Hmmm..shall give a try sebab ada flash.

    ReplyDelete
  10. Belum sempat lagi menonton tapi banyak sangat positif reviews! Teringin sangat menontonnya!

    ReplyDelete
  11. Opppsss kita kurang sikit tengok cerita superhero yang banyak macam ni kalau sorang2 ok lah sebab tak fokus lagi pun kita suka filem seram hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak cita seram ye? maha klik kat label Mistik.Ada serba sedikit kisah seram.. ehehe

      Delete
  12. Sis bukan peminat cite mcm ni..tapi bila tgok cite ni jadi suka pulak..hehehe. suka tgok flash dn wonder women

    ReplyDelete
  13. Lia suka cita ni 100%. salah satu action movie yang menarik.

    ReplyDelete
  14. Ala superman hidup balik ke? kalau macam tue, xjadi la nak tengok dekat wayang...

    ReplyDelete
  15. Ramai juga yang review cerita ni best. Sempat kot tunggu cuti sekolah boleh gi dengan anak-anak.

    ReplyDelete
  16. Nampak menarik jea movie nie.. Nak kena tengok jugaklah..

    ReplyDelete
  17. Just watch this movie, it's so nice worth watching.

    ReplyDelete
  18. huaaaaaa...ramai dh tengok. Kit aje tak tengok2 lagi ni ha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.