Cara Nak Tau siapa UNFOLLOW di INSTAGRAM

8:28 AM
Instagram: sang_aura
Nampak tak.. Jumlah following ina terlalu banyak dari followers.. ada yang cakap, nampak seperti tak profesional bila following kita ramai dari followers
Ehh,sebelum itu ina bagitau lahh, Unfollowers ni bukan robot tau..Bukan kita nak kejar FOLLOWERS ramai,no no no. Dah salah faham itu. Teruskan pembacaan korang ya..


Mesti korang pening kan jika akaun instagram korang tu, followers (pengikut ) semakin hari semakin berkurangan.Begitu juga ina ni.Heheheheh... Bila la nak mencecah ke 5k followers..hukhukhuk.. Sadis betul la kan?  Nak kumpul followers makan tahun ni.. nampak sangat kan tak famous di Instagram.Hmmm,tapi jangan salah anggap pula ye.. ina tak giler glamour pun. kalau korang nak tau, Instagram pun amat penting sebenarnya bagi influencer yang nak cari makan di Platform instagram..atau orang yang ingin mengikuti perkembangan semasa si polan .Dan engagement pun dikira..selain jumlah followers itu.Eh,,apa ni melalut ni? Tersasar jauh di lautan biru ni,takde kena mengena dengan entri kali ini.


Okay korang.. sebelum korang nak delete following tu.Make sure korang jangan sembarangan main delete aje ya following itu..Sian dia tau, entah entah orang yang korang unfollow tu, dia follow korang. sia sia aje lahh followers aktif . Pastikan korang Install apps "Unfollowers" dahulu.

Download apps Unfollowers di Instagram



apps unfollow di instagram
Nampak tak kemain ramai yang Unfollow ina tau.. 4633 jumlah yang tidak mengikuti ina tau.Sebaliknya ina follow aje dorang, selalu LIKE dan Komen.Hukhukhukhuk... Kecil hati tau.Jadinya, terpaksalah ina unfollow mereka ini. Sebab Instagram pun ada SIFIR dia.. ehehehe. Awak FOLLOW saya..saya FOLLOW awak.Awak LIKE posting saya 10, saya LIKE posting awak 10 (tapi janganlah sampai macam ni.., Saya LIKE posting awak 10,awak LIKE posting saya 2 3 posting aje..hukhukhukhukhuk..sedihh tau). Ini bukan dengki ke apa tau.Ini namanya WIN WIN SITUATION..!


Step seterusnya sila pergi " Dont Follow Back" .. klik samada korang Unfollow dari bawah dahulu atau dari atas. Sepanjang pengamatan ina lahh, Kita tak boleh Unfollow secara banyak banyak.. (Instagram pun ada detect jika unfollowing tak sah..trrlalu ramai sangat unfollowing pada satu masa) Ina biasa lakukan sebanyak 60 unfollow (3kali unfollow) pada satu satu masa. Selepas itu, lebih kurang sejam , baru sambung lagi aktiviti Unfollow.


Macam itulah ke seterusnya.. now,ina gigih mencari followers yang aktif sahaja. 

13 comments:

  1. Sometimes bila tak private ig ni, tak perasan orang follow kita. Hehehe

    ReplyDelete
  2. Boleh lah gigih unfollow balik ye tak... hihi... Ada juga yang guna khidmat tambah follower tu... bila kita dah follow diaorang unfollow balik kita... kurang asam betul... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin betul mereka unfollow. Kita tak sanggup.. nak mencari semula..tak tergamak

      Delete
  3. CCL punya followers nak cukup 1000 pun makan tahun jugak .tiap hari ada je turun naik followers ni , berkurang 3 bertambah satu . Macam tu lah, nampak sangat followers tak tetapkan . Apa3 pun win-win situation memang rajin dijalankan

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak kena follow adik2 yang suka boom posting.. insyallah,berkesan k.

      Delete
  4. Ooo bagus la.ika baru tahu . TengH cari apps yang detect. Ada download hari tu tapi byk sgt advertisement. Terus uninstall.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni pun byk iklan jugak..sabar ajelah .Yang xde iklan,org kata yg berbayar. Tatau kesahihan berita

      Delete
  5. Kalau macam tu dah tak boleh pakai konsep you follow me I follow you back

    ReplyDelete
  6. My Followers also down by 10+ everyday. LOL I didn't know there is a better way to check. Now I do and I will check. Unfollow all who don't follow me.

    ReplyDelete
  7. I also wanna do this. Jahat they all ni.

    ReplyDelete
  8. Saya ada jugak apps ni. Selalu juga ada kes mcm ni, jenis mcm tu ka u unfollow, i unfollow. Kadang-kadang dah set takkan unfollow, tp still buat jugak kan. Haha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.