Dream Satin Skin Maybeline - AURA blogger

Dream Satin Skin Maybeline

Tengahari tadi..ina menghadiri majlis perkahwinan kawan suami..Kebiasaannya,jika ina bersiap nak kemana sahaja.Ina hanya menggunakan Set Shy Girl dari Imanni Skinz.Tetapi kali ini...

Hari ini,ina rasa semangat sikit nak keluar.Maklumlah,suami baru balik dari outsation..ehehehehe.Dan rasa nak memakai Foundation tu ada..tambahan pula,agak lama tak menghadiri kenduri kahwin.



dream satin skin menjadikan mekap nampak flawless


Kali ini,ina menggunakan foundation dari maybeline iaitu Dream satin Skin.Alhamdulillah.. rasa selesa dengan foundation ini. Ina pengguna setia produk maybeline dr tahun 2009 sehingga sekarang.Eye shadow pun cantik dari maybeline ni.

Ciri-ciri Dream Satin Skin



  • Bertekstur ringan
  • Cecair foundation yang lembut..tidak kesat.
  • Mudah di pakai (hanya dap dap kan dengan span,dan hasilnya menawan)
  • Dan paling best tentang Dream satin skin ialah mekap nampak tak tebal..guna hanya 1 lapisan sahaja.


Gambar diatas ialah ketika waktu berpeluh.Masa ni tengahari,matahari memang tengah panas terik.Tak cair foundation ni tau..

Alhamdulillah,harini memang kenyang sangat makan lauk kenduri di Taman tas.. semuanya menepati selera.Perfect sangat menu tuan rumah.Ada lauk kari tulang lembu,nasi minyak,labu masak lemak,ayam goreng dan pencuci mulut kuih muih dan paling best ada tapai pulut dan bubur pulut hitam.Pekat dan secukup rasa..


Tips: pastikan muka korang di scrub terlebih dahulu untuk elak dari mekap bercapuk.

baca : Sebab-sebab mekap bercapuk
Dream Satin Skin Maybeline Dream Satin Skin Maybeline Reviewed by azlina ina on 10:11 PM Rating: 5

2 comments:

  1. Fatin sukaa sangat sekarang dengan maybelline fit me! Jatuh cintaa kali pertama hehee.

    ReplyDelete
  2. produk maybeline,mmg skali pakai dah x cari lain.semuanya berkualiti

    ReplyDelete

Powered by Blogger.