3 Langkah mudah dengan Bare Essential dari Althea

8:32 AM
Althea satu satunya pusat sehenti beli belah K beauty secara atas talian kini memperkenalkan produk terbarunya iaitu 'Bare Essentials'.



produk korea





Althea's Bare Essentials memberi tumpuan asas kepada penjagaan kulit agar kulit kelihatan segar dan bersih.Kebiasaannya rutin wanita korea dalam penjagaan wajah menggunakan 10 langkah kecantikan.Tetapi untuk mempercepatkan serta menjimatkan masa dalam masa yang sama ia berkesan iaitu dengan 3 langkah penjagaan dengan Bare Essentials.


Bare Essentials terdiri daripada Pencuci wajah ( Countour cleanser ),Primer water dan juga fixer cream.


pencuci wajah


The Countour Cleanser 


Ciri-ciri Countour Cleanser

Pembersih wajah countour cleanser ini mempunyai butiran halus di dalam setiap kandungan.Serta bertekstur lembut dan sedikit berangin apabila di gunakan.Fungsi Contour tersebut..

Bertindak membersih dan juga membunag toksin di dalam kulit secara perlahan.Juga membantu peredaran darah supaya lebih lancar.

Memberi Efek muka V-Shape

Dan paling bestnya,pencuci wajah ini bertindak supaya membentuk muka kepada lebih runcing.Wooow! menarik kan? Korang yang mana ada masalah muka yang chubby,boleh cuba Countour cleanser ini.


Packaging dan harga Countour Cleanser 'Bare Essentials' 


Mempunyai reka bentuk pencuci muka yang mudah di pegang,bersaiz 150gram pada harga RM 23.00 seunit.Harga  mampu sangat di miliki oleh setiap individu.



cantik macam wanita korea



PRIMER WATER


Bertindak dalam 2 dalam 1,iaitu toner dan juga sebagai primer.Wooow! Jimat kalau macam ni kan.
Primer water ini di patenkan menggunakan teknologi macro Fluidic yang berfungsi penghidratan jauh kedalam lapisan kulit.



EFEK PENGGUNAAN PRIMER WATER


Diperbuat dari ekstrak biji teratai serta bertindak menjadikan kulit licin dan bersinar bak kanvas putih.


PACKAGING DAN CIRI-CIRI PRIMER WATER 



  • Bersaiz 200ml dan mempunyai caps lock yang selamat.
  • Primer water jenis water based
  • Mudah di gunakan
  • Cepat meresap dan tidak melekit apabila di gunakan.
  • Seunit Primer water berharga RM 43.00

CARA  PENGGUNAAN PRIMER WATER


  • Tuangkan beberapa titis ke atas tapak tangan serta ratakan ke seluruh wajah.
  • Tepuk secara perlahan-lahan keatas kulit wajah agar primer water meresap kedalam wajah dengan cepat.

EFEK PENGGUNAAN PRIMER WATER


  • Membantu menghaluskan kulit wajah
  • mengecilkan pori wajah
  • Mengecutkan jerawat 





fixer cream



FIXER CREAM

PACKAGING DAN CIRI-CIRI FIXER CREAM



  • Packaging 50gram dan berharga RM 50.00 seunit
  • Tidak berminyak
  • Cepat menyerap pada kulit
  • mengekalkan kelembapan kulit selama 24 jam antara kelebihan terdapat di dalam tumbuhan kaktus.
  • Bersifat anti oksidan tinggi daripada minyak biji Camelia Sinensis (teh hijau).
  • Membantu pembentukan kolagen kulit 

EFEK PENGGUNAAN FIXER CREAM 


  • Menjadikan kulit anjal dan lembut


CARA  PENGGUNAAN FIXER CREAM


  • Ambil sedikit krim,dot dot kan ke seluruh wajah serta  ratakan 
  • Urutkan kulit wajah dengan lembut,agar Fixer cream tersebut meresap jauh kedalam wajah.



ULASAN INA mengenai Bare Essentials Althea


Selama 2 minggu penggunaan Bare Essentials ini,Ina dapat rasakan perubahan pada kulit wajah Ina.Iaitu kulit terasa lembut,tidak kering (maklumlah,kulit ina ini jenis kombinasi..Jika setengah tempat kering..di bahagian lain wajah pula mengalami tompokan minyak di wajah) .

Kebetulan kulit ina baru-baru ini di tumbuhi jerawat batu.Dahlah sakit tumbuh pula di bagahian pipi.Nasib baiklah,bare Essentials ini dapat membantu.Jerawat mengecut dengan cepat.Dan untuk pengetahuan korang,Kulit sunburn pun sudah semakin cerah di kawasan yang berbelang itu.

Apa yang best lagi,bangun keesokan pagi.Kulit tidak berminyak..kulit terasa segar,kekal moist.



CARA INA GUNAKAN SET BARE ESSENTIALS







UNBOXING BARE ESSENTIALS







TAWARAN ISTIMEWA DARI ALTHEA


Set Bare Essentials ini boleh di beli pada harga RM 116 serta dapatkan segera EDISI TERHAD dengan setiap pembelian akan menerima 1 Cermin Muka yang cantik!


Jom dapatkan segera Set Bare Essentials ini di Althea korea
 #AltheaKorea #AltheaBE #AltheaBareEssentials #BareEssentials






3 comments:

  1. wow2..cantik la ina past ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best guna..Macam nak sapu setiap masa

      Delete
  2. Wahh . . .Cantik back. Ground kain merah tu. Suka tengok!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.