Bounce Rate Menurun,Daily Pageview Meningkat

11:36 PM
Em,sesekali.Cerita pasal blog pula.Harini memang trafik sedikit menaik bila dilihat di Google Analytic.Kebiasaannya,selalu intai di  dashboard blogspot aje.Tapi yang tu tak valid sangat.Orang kata,tak tepat lah.


google analytic

Selepas setting bounce rate,baru lah visitor blog meningkat naik.Alhamdulillah,dari 85 sekarang turun kepada 65% dalam masa tak sampai seminggu.

Selain setting di bounce rate,Ina kekalkan update entri setiap hari atau 2hari sekali dalam seminggu.Dan buang segala broken link di blog.

Tips lain ina ikuti di link ini:
https://www.hasrulhassan.com/2014/09/3-tips-pantas-merendahkan-bounce-rate.html

Visitor blog pun semakin ramai selepas bounce rate ni turun.

visitor blog

Syukur lah.. Visitor di blog yang online semakin meriah.Mungkin sebab musim nak beraya kot.Ehehehe..lagipun,blog ina ni khusus kepada mekap,beauty dan lifestyle.Ramai yang nak cantik dengan menggunakan petua petua kecantikan semulajadi.Heeeehhh..giteww.


Terimakasih kepada sifu blogger.Hasrul Hassan.Banyak ilmu blog di blog beliau.

1 comment:

Powered by Blogger.