Gaya Simple dengan DD Cushion Hawa Skincare dan Mirelle Beauty

10:32 AM
Assalamu'alaikum.. 

Agak lama tak bercerita mengenai produk kecantikan di blog ina ni.Haihh..,ada ke yang rindu? Okaylah..,tanpa berlengah lagi.Kali ini,Ina nak ceritakan satu produk skincare dan juga Kosmetik yang Ina telah cuba ni..


Ingredient DD Cushion Mirelle Beauty


Tadaaaa.. Smooth jer bila apply pada kulit DD Cushion ni..


DD Cushion dari Mirelle Beauty


Pertama kali guna..

Best..ia ringan jer pada Wajah.Tak terasa langsung seperti memakai DD Cushion ni tau.

Bau wangi sangat! Seperti bedak baby.

Tidak bercapuk

Tahan sehingga 8 jam

Melindungi kulit daripada sinaran matahari dengan SPF 50++

Mencerahkan kulit dengan pantas



DD CUSHION MIRELLE BEAUTY BANTU MERAWAT KULIT WAJAH



Selain bertindak sebagai bedak,ia juga bantu merawat kulit wajah seperti mengurangkan garis-garis halus di kulit,menganjalkan kulit wajah,meratakan tona warna kulit,anti penuaan mengecilkan liang pori,


Bahan semulajadi yang digunakan di dalam DD Cushion ni Mullberry Stemcell dan Argan Oil.Jadi,sah lah ia bebas Paraben.Pertama kali guna DD Cushion ni..,kulit tak de gatal-gatal



Fully Coverage



Before DD CUSHION

Muka sebelum menggunakan DD Cushion dari Mirelle Beauty



full Coverage DD CUSHION


Ini pula SELEPAS menggunakan DD CUSHION,segar lah sikit muka tu.Nampak berseri.Ehehehee.. Angkat bakul sendiri pula yea. Tapi serius,memang guna DD Cushion ni tak rasa berat pun pada kulit ni.Memang selesa dan mudah untuk dicuci (mesra wuduk).


2 KOD PILIHAN MENGIKUT KULIT 


Seperti gambar diatas,Ina gunakan Kod Light (01).Sesuai untuk korang yang berkulit cerah.Tapi ina guna okay jer kod ni.Masuk jer..tak putih sangat. Dan satu lagi Kod Natural (02) bagi korang yang berkulit sawo matang dan gelap. 



Bertindak sebagai Mekap dan Skincare


Apa yang menariknya,DD Cushion ini boleh digunakan setiap hari bagi merawat masalah kulit.Bertindak sebagai make up dan juga skincare gituuuu...



Harga : RM 75 / unit
Berat : 15gm 




Dan satu lagi ina gunakan Brightening Serum sebelum sapuan DD Cushion niii.Agar complete hasil mekap ina..



Hilang Jeragat



Brightening Serum MIRELLE BEAUTY



  • Mengekalkan keremajaan wajah
  • Mengelakkan kedutan  serta mengaktifkan sel-sel kulit baru.
  • Bertindak mencerah serta memutihkan kulit daripada wajah yang kusam.
  • Kandungan pelembap tinggi mampu mengekalkan kelembapan serta melicinkan kulit.
  • Merawat Sunburn
  • Kelulusan KKM & Buatan Malaysia
  • Halal

Kandungan Brightening Serum

Vitamin E
Argan Oil
Blueberry Oil
Minyak Zaitun
Cinnamon Oil



Serum berkesan untuk kulit kusam


Mehh..tengok sini tekstur Brightening Serum dari Hawa Skincare..

Cara Penggunaan Brightening Serum 


  • Picit sedikit sahaja dan sapukan ke seluruh wajah.Tepuk secara perlahan,agar serum dapat meresap ke dalam lapisan kulit.
  • Gunakan setiap pagi dan malam sahaja.

Boleh refer kat SINI cara betul penggunaan serum agar lebih berkesan.




kulit berjerawat



Sebelum penggunaan Brightening Serum ( Kulit kusam dan mempunyai bintik hitam )



Selepas penggunaan Brightening Serum dari Hawa Skincare.. Kulit jadi flawless dan putih.

Harga : RM 50 SEM/SS
Saiz : 15ml

Maklumat Lanjut :


Layari website : www.hawaskincare.com.my

Instagram : @mierellebeautyofficial

Facebook PAGE : Hawa Skincare Malaysia

Youtube : Hawa Skincare Malaysia

atau untuk respon pantas terus whatsapp ke 60193959774


32 comments:

  1. Replies
    1. yup,,betul.Tak payah pakai fd dah.. DD cushion je senang..ada semua tu

      Delete
  2. hrga just nice. vitamin dalam dd pun bnyk rasanya elok untuk rawat kulit sekali. good one

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbaloi lah dengan kebaikan yang ada dalam DD cushion. 15 IN 1 gitewwww

      Delete
  3. Replies
    1. harapnya.. kikikiki. Kadang nak cepat.Boleh la guna dd cushion ni je

      Delete
  4. Sha paling suka part ada perlindungan cahaya matahari tu... Huhuhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. Bagus sambil cantik,dia melindungi kulit

      Delete
  5. Wah bagusnya! Dengan cuaca tropika kat Malaysia, penggunaan produk yang berkualiti dan dipercayai sememangnya penting, tak kiralah golongan lelaki atau perempuan. Bukan setakat demi kecantikan bahkan untuk kesihatan juga kan? :)

    ReplyDelete
  6. SA suka DD cushion..tp perlu cari cari betul2 beri perlinddungan dan mempunyai SPF 50, cari juga yg sesuai dengan warna kulit agar sesuai kan..so xde la macam tepung gomak jadinya nanti

    ReplyDelete
  7. Such a nice serum.. great review you have written... before and after are contrast.. nice product..

    ReplyDelete
  8. Looks big different after you had use this product. I pun nak beli untuk cubakannya.

    ReplyDelete
  9. gambar before dan after memang nampak berkesan produck ini.
    Yang brightening serum baru RM55. Harganya tak mahal.

    ReplyDelete
  10. wow looks like amazing products to try. I like beauty products and this is my first time know this brand, shall check it now.

    ReplyDelete
  11. Kalau saya kena ambil code natural ni sebab kulit saya warna sawo matang. Bagus betul dia boleh tahan 8 jam. Nak nak lagi kalau kite jenis yang buat aktiviti dekat luar

    ReplyDelete
  12. Perlindungan cahaya matahari penting sebab sinar matahari sekarang ni punyalah terik. Banyak betul lambakan beauty product di pasaran. Nak kena pilih yang sesuai dengan kita susah sikit. Takut salah guna muka pun rosak.

    ReplyDelete
  13. nak cantik dan lawa memang bagus kita laburkan duit untuk kekalkan keharmonian rumah tangga. Awet muda lagi jelita

    ReplyDelete
  14. tk pernah try DD cushion..pernah pakai BB cushion...tq share experience guna DD cushion n serum ni...nk pilih kod warna pn kena tgk juga..kn terlalu putih or telalu gelap lain plak jadinya

    ReplyDelete
  15. Bagus sbnrnya pakai DD Cushion sebab senjata cepat mekap.Tak ada la cik abam tunggu lama2 nak keluar hahaha.Maka DD Cushion ni memang menyelamatkan keadaan jugak.

    ReplyDelete
  16. Melihat pada testimoni berjaya tu, produk ni sangat berkesan. Kulit pun jadi cantik. Boleh la nk try nanti

    ReplyDelete
  17. Akak tertarik ngan brightening serum tu, isi kandungan nya, wow. . Macam jenis argan oil, olive oil vitamin E sume as a good for dry and matured skin cam akak. DD akak tak sesuai ler hihi

    ReplyDelete
  18. Nampak macam menarik produk ni.. Nanti nak try usha la fb pages..

    ReplyDelete
  19. packaging serum dia lawa! kalau letak kat meja as props pun dah cantik hehe. sesuai pairkan dengan DD cushion tu :)

    ReplyDelete
  20. lepas pakai DD cushion muka nampa lepas flawless...cantek...packaging serum dia sangat menarik. nampak produk antarabangsa yang dah lama di market..nak carikla DD macam best nak cuba

    ReplyDelete
  21. Serum tu nampak berkesan dan sesuai dengan kulit kamu ni. Nnt sy nak cuba jugak.

    ReplyDelete
  22. Senang baca blog teman yang ngebahas ttg kecantikan. Penting bagat buat wanita belajar kecantikan sebab wanita itu sejatinya kan cantik hehehee

    ReplyDelete
  23. Wah sekarang DD cushion plak lepas BB & DD . Make-up pun banyak upgrade juga macam teknologi handphone pulak .Anyway macam menarik rasa nak Cuba pulak DD Cushion ni.

    ReplyDelete
  24. Wow lain nya sebelum dan selepas hehehe tak sangka kita begitu berkesan sekali walaupun hanya cushion sahaja hehehehe best orang perempuan nak cantik mudah jer sekarang ni...

    ReplyDelete
  25. I suka DD cushion ni! Nampak best! I pun nak Cuba mcm ni, thanks for recommending

    ReplyDelete
  26. nice review.. terasa nak membeli selepas membaca blog akk. thank you for the best recommending

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih juga.. Teruskan dengan produk2 natural.Saya sokong..

      Delete

Powered by Blogger.