Berhari kembung Perut , Mujur Ada Apple Cider Vinegar (ACV) Surya

Assalamualaikum..



Berhari-hari perut Ina ni kembung.Sakit sangat-sangat tau.Tidur malam pun terganggu.Mengiring ke kanan tak lena ke kiri apatah lagi.Ini gara-gara masalah kembung perut.


 Masalah kembung perut ni bukan biasa-biasa tau.Kembung perut Ina ni,berlanjutan sehingga hari ke -9. Perut dah membuncit,macam orang mengandung pula dah.Anak-anak kemain suka,kononnya mama dia mengandung.Adudududu..


 Akibat masalah kembung perut ni juga,dah bikin Ina moody.Makan pun tak berselera.Sehinggakan satu hari jadi migrain.Iya,berasal dari kembung perut dan seterusnya membuatkan angin naik ke kepala.Sangat terseksa,melarat begitu sekali dari penangan kembung perut, loya tekak  seterusnya angin naik ke kepala pula.Nak solat pun terganggu.


 Kalau korang nak tau,kembung perut Ina ni adalah disebabkan memakan makanan yang terlalu pedas.Entahlah,semakin usia meningkat.Perut pula sangat sensitif.Sudahnya kembung perut disusuli pula dengan buncit akibat masalah kembung perut itu tadi.



TIPS ELAK KEMBUNG PERUT


  1. Makan mengikut masa - Tak perlu tunggu perut lapar.Tetapi bila sampai jer waktu makan,terus makan.Jangan di lambatkan.
  2. Jangan makan Nasi semalam - Sesetengah orang,akan panaskan kembali nasi yang tidak berhabis semalam,katanya membazir.Ehh,korang nak yang mana? Nasi ke diri korang yang berharga?
  3. Elak makanan terlalu Pedas - Kalau boleh,korang kena elakkan dari memakan makanan terlalu pedas.Bukan lah apa,ada sesetengah yang tak tahan kepedasan. Seterusnya menjadi punca kembung perut.

Apple Cider Vinegar,Cuka epal bagus untuk masalah kesihatan,Surya himalaya
Apple Cider Vinegar Surya




  Apple Cider Vinegar (ACV) SURYA 



 Okay,bagi masalah kronik kembung perut Ina tu.Akhirnya berjumpa juga penyelesaiannya.



apple Cider Vinegar,cuka epal,buang angin,kembung perut,



CARA PENGAMBILAN APPLE CIDER VINEGAR (ACV) SURYA 


 Ina ambil 2 susu besar Apple Cider Vinegar ni, dan bancuh bersama air suam kedalam gelas.Dan boleh terus minum.Rasa Apple Cider Vinegar ni sedap,macam minum air asam jawa lahh.Heee


PENGALAMAN SENDIRI KEMBUNG PERUT DENGAN APPLE CIDER VINEGAR SURYA



  Selepas beberapa minit minum,burppppppp! Wahhhh,hebat sangat.Kuat pula tu sendawa.Yang paling best,tak henti-henti kentut.Hahahaha.Lega sedikit.Bayangkan macam mana situasi tu,beberapa hari kembung perut dan tak membuang langsung.Keesokan pagi harinya pula,lancar membuang.Fuhhh! Lagi lah lega,masalah kembung perut tu semua telah selesai dengan mengamalkan Apple Cider Vinegar SURYA.



apple cider vinegar,surya,himalaya,beli online himalaya,butik himalaya,
2 Sudu Besar Apple Cider Vinegar SURYA 


   Korang kalau boleh,please elakkan dari menggunakan sudu besi yea.Takut khasiat dia rosak apabila terkena sudu besi.Ina ni,sudu plastik semuanya ghaib kat rumah nii haa.Maklumlah plastik,anak-anak syak itu sudu mainan mereka.




Ramuan RAHSIA Yang Ada Dalam Apple Cider Vinegar (ACV) SURYA


Ramuan didalam Apple Cider Vinegar ini adalah air,madu asli,Jus apple pekat dan cuka.


fakta pemakanan,ACV SURYA,Cuka apple,kembug perut,gerd,kolesterol
Nutrition Information




Kebaikan Apple Cider Vinegar (ACV) SURYA 




  1. Mengawal tahap gula dalam darah
  2. Meningkatkan berat badan
  3. Menurunkan Kolesterol
  4. Meningkatkan kesihatan kulit
  5. Mengurangkan tekanan darah
  6. Melegakan masalah GERD iaitu keadaan yang dicetuskan oleh aliran balik asid dari perut ke dalam esofagus, menyebabkan gejala seperti pedih ulu hati, belching dan loya.


Bagi korang yang nak dapatkan Apple Cider Vinegar (ACV) SURYA ni..boleh terus beli secara online disini >> Apple Cider Vinegar (ACV) SURYA
#SURYAACV 


Atau layari laman sosial media mereka untuk sebarang hebahan / produk terkini. 


FACEBOOK :  SURYA.MALAYSIA

INSTAGRAM :  SURYA.MALAYSIA

1 comment:

  1. Wah bagus rupa nya cuka epal ni. Huda pun nak cuba lah

    ReplyDelete

Powered by Blogger.