Lukis Kening Menjadi Mudah Dengan Brow On Point dari Mermatte Malaysia



 Sebelum ini masalah juga Ina nak lukis kening.Yerlah,kening lah bahagian yang paling sukar bagi beginner macam Ina.Lukis jer,asyik padam jer. Lastnya kening sudah jadi,kening sinchan.Hahahhaha,haru betul lah.



 Haip,Ina tak mengata korang kat luar sana.Memang ini cerita sendiri.Dan sekarang, Ina dah mula gunakan produk kosmetik dari Mermatte Malaysia.Terus rasa sayang betul dengan produk ni tau.




 Mermatte Malaysia



 Produk kosmetik Mermatte Malaysia ini sudah ditubuhkan sejak tahun 2015 lagi. Dibangunkan oleh Pengasas Puan Najaha Nasarath.Berpangkalan di Melaka Bandaraya Bersejarah.Dikenali di seluruh Singapura dan juga Malaysia dengan adanya Mermatte Squad.




  Pada asalnya jenama Mermaid diketengahkan sebagai nama produk kosmetik.Selepas penjenamaan semula 'Mermaid' telah ditukar dengan perkataan 'Mermatte' sebagai tanda dagangan yang lebih elegan,class dangah.Ini amat sesuai dengan tagline 'Lady with Class'.





foundation, eyebrow, cara lukis kening dengan mudah,Promosi Eyebrow,Brow On Point Mermatte
Brow On Point dari Mermatte Malaysia





Yeayyy,sekarang Ina dah mula gunakan Brow On Point dari Mermatte ni.Tak susah pun guna Brow On Point ni. Lukis kening mesti menjadi punya. Tengoklah,Ina yang bukan amatur pun mampu melukis kening.




2In1 Brow On Point Mermatte







  Dan untuk pengetahuan korang juga, Brow On Point dari Mermatte ni di datangkan khas sekali bersama berus kening.2In1 gitu,maksudnya ada celak mata dan berus kening.



 Ala, kan sebelum kita lukis kening.Nak di rapikan terlebih dahulu kening tu.Tujuannya,bagi memudahkan lagi kita nak lukis kening tu.







rapikan kening dengan berus kening, kening rapi dengan berus,Lukis kening,eyebrow,brow on point
Didatangkan sekali bersama berus kening






 Berus ni juga kita gunakan bagi merapikan kening sebelum dan selepas akhir touch-up kening.Haaa,macam tu lah.





eyebrow,brow on point mermatte, cara lukis kening
2IN1 Brow On Point



2 pilihan kod warna eyebrow



Ina paling suka mata celak jenis macam ni.Mata sejenis begini,tak mudah patah.Bukan flat mata eyebrow yea. Pendek kata friendly la untuk sesiapa sahaja yang nak guna.





 Brow On Point ini mempunyai 2 pilihan kod warna iaitu Dory dan Nemo.


Korang nak pilih yang mana?



kening tebal,kening curvy,kening straight,look korean,



Kening yang halus dan curvy akan menyebabkan muka nampak menjadi lebih tua daripada usia.





Kening yang tebal /sederhana tebal dan berbentuk straight menyebabkan muka nampak muda sedikit/innocent/korean look




                      Cara Ina melukis kening mudah sahaja


1.Lukis kening terlebih dahulu untuk marking. 


2. Kemudian warnakan pada bahagian dalam kening.


3. Berus kening tersebut supaya warna sekata dan blend in sahaja.Hilangkan garisan eyebrow tersebut.


4. Nak bagi kening nampak kemas,sila letak foundation pada bahagian kening. Lekatkan sikit bulu dengan kening.




Tak payah risau,sebenarnya tak susahpun nak lukis kening cuma ramai yang tak tahu TEKNIK yang betul.Korang boleh lihat jenis jenis kening di bawah,dan kening jenis yang mana.Dulu ina sendiri pun kening macam sinchan,bila teknik salah ianya akan buat muka kita nampak garang.So anda boleh belajar dalam pic di bawah ikut step yang betul.





Jenis-jenis kening















Sekarang Brow On Point ada promosi bagi pembelian 2pcs. Beli satu pada harga RM 29.00 . Dan jika belian 2 unit Brow On Point RM 50.00. Promosi ini sah sehingga akhir 31 Julai 2019



 Yang ni paling best tau. Brow On Point ni juga mesra wuduk! Bukan mesra solat tau.Jadinya, jika korang nak tanggalkan eyebrow ni takde masalah.Mudah jer nak tanggal. 



Okay,tadi Ina cakap guna foundation pada bahagian kening untuk kemaskan kening yang serabut tu kan? Ina gunakan Pro Coverage Full HD Foundation juga dari Mermatte Malaysia.










 Pro Coverage Full HD ini foundation jenis cecair yang mempunyai bahan tambahan seperti Argan Oil bagi melembabkan kulit.Mekap pun tak crack dan selepas penggunan berjam-jam kulit wajah tidak menyebabkan berminyak. Tidak memberatkan kulit,selesa sangat gunakan! 





Info Pro Coverage Full HD Foundation




  1. Pro Coverage Full HD Foundation ini berharga RM 38.00.
  2. Mempunyai 4 tona warna foundation.
  3. Minyak argan membantu mengawal lebihan minyak pada kulit wajah.
  4. SPF 30 untuk melindungi Kulit wajah dari sinaran UV.
  5. Boleh terus calit foundation pada kulit dan ratakan dengan beauty blender.
  6. Sesuai dibawa travel kerana saiznya yang kecil.
  7. Mempunyai bau yang wangi.
  8. Mempunyai kelulusan KKM.
  9. Tahan sehingga 2-3 bulan penggunaan.


Foundation stick,foundation mermatte





Cara guna Pro Coverage Full HD ni mudah sahaja. Buka penutup dan pulas mengikut arah anak panah yang tertera di situ. Nak lagi foundation? Pulas lah lagi. 





kod foundation, foundation pilih mengikut warna kulit
Kod warna Pro Coverage Full HD Liquid Foundation




kosmetik mesra solat,kosmetik malaysia,Mermatte malaysia





TAWARAN UNTUK MENJADI MERMATTE SQUAD!!




Jom sertai Mermatte squad ni.Mudah sangat buat duit hanya dengan menjadi agen dan stokis Mermatte Malaysia! Modal serendah RM 270.00 sahaja. 


 Kelebihan menyertai Mermatte Squad :



  1. Bahan posting (gambar dan video) akan disediakan.
  2. Group support whatsapp ( setiap minggu akan ada kelas untuk agen dan stokis) 



 Jika berminat boleh terus whatsapp ke nombor 01137744289 Mermatte HQ.


Untuk sebarang update dan promosi follow laman sosial mereka.





 Layari laman web :  Mermatte


Facebook :  Mermatte Malaysia HQ


Instagram : MermatteMalaysiaHQ






4 comments:

  1. alhamdulillah.tq support kak manjer kak ina...yang mana nak join squad kak manjer boleh pm no yang tertera tu ye...nak grab item mermatte pun boleh pm no di atas ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea,saya akan bagitahu kawan-kawan lain pula

      Delete
  2. wah.. macam tu ye gaya lukis kening.. TB pun tak retilukis kenaing.. kadang bair je kening tu serabai.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. hehehe. Kena letak fd atau conceal pada kening serabut atau tebal tu kasi nampak kemas. Brow On Point pula, jenis eyebrow yang tak patah.Bestt

      Delete

Powered by Blogger.