CARA URUTAN WAJAH (awet muda)

9:30 AM



alhamdulillah, semalam berjaya buat satu video pendek tentang urutan wajah. Bahan eksperimen ina kali ini menggunakan wajah sendiri dan juga wajah adik sebagai bahan massage.












Tujuan video ini dihasilkan ialah bagi membantu pengaliran darah yang betul di sekitar wajah. Bagi dewasa pula, jika korang lakukan urutan ini bagus untuk membaiki ketegangan kulit muka... Untuk awet muda..

Bagi yang bertanya, ina tak ambil mana mana kelas urutan.Belajar hari hari.. dah ina ni seorang housewife, semua nak mencuba.Jadinya hari hari buat, boleh jadi MAHIR..eheheheheh.. perasan kan ina nii.



gambar teknik urutan wajah (kredit to tengku butang)


Okay.. jom kita cuba sama sama.. boleh menghindari dari kedutan nii

33 comments:

  1. Wah, bagus teknik urutan sis.. Moga2 apa yang sis impikan Insha Allah akan menjadi kenyataan.. =)

    ReplyDelete
  2. Bestnya, tp nk ore tlg buat. Buat sdiri tk sero 😁

    ReplyDelete
  3. okek..nnti ajar suami..suami bleh urut muka kite plak..hhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok la.. nnt mntak suami urut nonstop.. hahahaha. terus lena

      Delete
  4. SA kalau urut muka terus lelap..kalau pi facial sure lelap je...

    ReplyDelete
  5. Kita dari zaman sekolah dulu muka nampak macam orang tua... bahaya kalau awet muda nie, risau ada yang berkenan pula nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecehhh.. takpelah.. untuk kesihatan jugak tuu..

      Delete
  6. lamanya tak urutttt....rasa macam nak urut muka je sekarang ni....

    ReplyDelete
  7. bgs sgt ni ina... leh buka spa pas ni... :)

    ReplyDelete
  8. sangat bagus diamalkan terutama seqaktu mengambil wuduk.. itu petua terbaik.. siapa x nak awet mudakan.. kak no pun nak.. hehehe

    ReplyDelete
  9. selalunya urut muka ni kejap je rajin lepas tu berangan ada org tolong urut. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe.. SA pun macam ni jugak, tapi memikirkan dapat buat kulit tenang, kena la cuba buat tiap hari..Kata nak awet muda

      Delete
  10. Rasa macam janggal nak buat kat muka sendiri. Nampak gayanya kena on youtube depan mata semasa mengurut nih! Kene tgk steps!

    ReplyDelete
  11. wah.. tak pernah pula kaji cara urutan wajah yang betul. hihi. tq kongsikan info ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasni boleh la cuba... Muka penat... rasa darah tak berjalan di muka tu.. sila la cuba.

      Delete
  12. rasanyaaira kena belajar jugakni.. haha

    ReplyDelete
  13. nice info , bisa kita cuba ke seluruh anggota family

    ReplyDelete
  14. bestnya buat urutan mukaa...dapat release stress tu..hehe

    ReplyDelete
  15. Thanks for sharing. I want to try it too to release my stess.

    ReplyDelete
  16. Dah save cara urut wajah ni. Thanks ☺

    ReplyDelete
  17. Hihi, sian kat adik, berkerut2 muka dia..lain kali panggil akak jadi model biar akak jadi awet muda gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. boleh aja nih.. SEbab takde yang sudi.. yang kecik,jadilahh

      Delete

Powered by Blogger.