Portfolio Penulis Upahan

Ghostwriter yang berasal daripada seorang Blogger. Tercetusnya berubah bidang di belakang tabir disebabkan prospek berminat membeli idea dan cerita dalam genre seram di ruangan blog. Kemudian,  kembangkan penulisan dengan menyertai kelas-kelas penulisan berbayar.


Kelas berbayar iaitu kelas penulisan Virtual Ramadan pada tahun 2020, Virtual Summit Ramadan 2021 di bawah MyMove ( Tuan Zamri Mohamad ), Kelas Manuskrip, Kelas Content KHM ( Khairul Hakimin ), 2Comma Tribe Sifubad 2020 dan banyak lagi.


Pernah menjadi Content Writer selama 1 tahun dalam Niche automotif. Pengalaman menulis ebook client Niche bisnes ( marketing for beginner ). Menulis content seeding Niche keagamaan, kecantikan,  makanan dan automotif. 


Kelas sebagai penulis upahanSelain aktif menulis sebagai penulis upahan, saya juga menguruskan Kelas Basic SEO secara online. Kelas ini khas untuk penulis artikel yang mahu upgrade skill kepada penulis artikel SEO. Kelas seterusnya ialah Branding diri di Google sebagai penulis atau freelance. Dalam kelas ini saya berikan formula bagaimana 6 jenis artikel ini dapat menambat hati pelanggan. Serta cara membina Blog. 
AUTHOR / Ghostwriter


Seorang blogger yang berasal dari Kuantan. Mempunyai 4 orang cahaya mata.

Bersedia menerima sponsored post, sponsored link, sponsorship, advertorial, event dan Collaboration di blog.


COLLABORATION


Penulis pernah berkerjasama dengan syarikat traveloka,Property Guru,lazada,BOH,KITSUI,LUX,SENSODYNE,allyoungmy,Imanni skinz,lynnity health,Himalaya Healthcare,glow gelenggang,Glamorous glow,thymoss global dan banyalk lagi.


pageview di blog, PV blog bulanan, pageview bulanan 700 ribu
Pageview di Blog 
RATE CARD 


Jika berminat ingin bekerjasama di blog penulis. Hantarkan emel terus ke norazlina181@gmail.com 
 
 
 
Blogger sejak 2016, juga merupakan ahli Kelab Blogger Ben Ashaari. 
 
Ghostwriter sejak 2020. Mempunyai buku fizikal Legasi Abah , ebook karya seram, dan Ebook Niche kecantikan. 
 
 
 
 
Menjadi pengurus media sosial dalam bidang automotif selama 2 tahun. 8 bulan menjadi pengurus media sosial niche automotif. 
Menyediakan content berbentuk seeding kepada syarikat advertising.
Membuat mini poster untuk client.
Menulis copywriting juga
 Menulis  content berstrategi kepada client.


Pengalaman sebagai Web Content Writer :


Menulis artikel SEO bagi niche kesihatan di website pelanggan sejak  Januari 2023 sehingga sekarang. Dari proses menulis artikel SEO sehingga terbitkan artikel di website pelanggan saya boleh uruskan. 
 Pengalaman sebagai copywriter :

 
Telah menulis copywriting client lebih daripada 50 jenis. Antaranya dalam bidang automotif, motivasi, kesihatan, makanan, hartanah, cleaning servis, dan produk kecantikan.
 
 
 
 

Pengalaman sebagai penulis artikel : 

 
 
Pernah menulis 10 artikel  client dalam niche kecantikan, 10 artikel dalam keagamaan, 7 artikel dalam kekeluargaan, hartanah, tenologi dan 90 artikel pendek dalam niche kesihatan tahun 2022. 

Menulis 45 artikel mesra SEO dalam niche kesihatan. 1000 patah perkataan setiap artikel. 

15 artikel SEO niche pelancongan. Lain-lain artikel ialah automotif, masakan, dan motivasi.
Berpengalaman menulis artikel SEO dari 300 patah perkataan,  1500 patah perkataan dan 2000 patah perkataan.
 
 

Berpengalaman sebagai penulis ebook

 
Menulis ebook pelanggan sejak 2020. Iaitu niche perniagaan, inspirasi, keagamaan, kecantikan, kesihatan  dan kekeluargaan.Segala kerja-kerja upah menulis,hanya saya dan pihak pelanggan sahaja yang mengetahui. Karya yang saya tulis, 100% akan menjadi milik pelanggan. Segala maklumat pelanggan tidak akan dibocorkan. Itu janji saya kepada anda yang menggunakan servis menulis dari saya.
Berhubung melalui whatsapp > wasap.my/60189107161/servisghostwriter
 


Ikuti saya di socmedia : 

Page : azlinapenulisupahan