Simpan satu sebagai Kenangan Semasa Mengandung


5:53 PM
Simpan satu sebagai kenangan semasa mengandung | Jenis yang tak suka bergambar sebenarnya Ina ni. Tetapi bila dah bersalin, mula lah terasa ohh ruginya tak ambil gambar semasa mengandung.


3 orang anak sebelum ni, semasa mengandung memang takde satu pon simpan gambar mengandung.Huhuhu~ Sedih tau. Tambahan pula Ina sejenis pemalu.Memang takkan ada lah gambar - gambar mengandung, sebab terasa comot pun ada sewaktu mengandung.Haihh... apo lah punya perangai. Tetapi kali ke - 4 mengandung ni,kena lah bergambar walau macam mana sekalipun. Malu kita simpan belakang. Ahaks..


ibu mengandung, mengandung baby boy muka berseri, petanda mengandung baby boy


Tadaa.. kemain lagi tu kan selfie tanpa anak - anak. Bukanlah selalu ni, kebetulan malam tu ambil adik bongsu pulang dari kerja di Shopping mall, jadinya singgah lah sekejap untuk berswafoto.


Semasa gambar ni diambil, kandungan baru mencecah usia 6 bulan. Tiap kali mengandung memang perut kecil. Tetapi kali ini perut lagi kecil dan sepertinya perut mancung ke depan. Mungkin ini salah satu petanda mengandungkan baby boy. Perut kecil pun betul.. mengandungkan baby girl dulu perut bulat seperti bola pun yer juga.


Nampak je kecil perutnya, tetapi sudah terasa penuh. Doktor pun tak bagi sangat buat kerja berat katanya, risau pula terbersalin awal sebab sudah mempunyai sejarah kelahiran pramatang iaitu semasa kandungan 35 minggu. Jadinya di rumah tu, tugasan Ina hanya memasak sahaja. Segala kerja rumah yang lain, suami dan anak - anak uruskan. Alhamdulillah dapat suami yang memahami.


Elak stress semasa mengandung, happy ketika mengandung
Nak enjoy je kehamilan kali ke - 4 ni, ini pun dah start ada false contraction di usia 6 bulan kandungan. 



Baiklah, ini sahajalah kenangan swafoto semasa mengandungkan kali - 4 . Selepas dah bersalin ni, boleh lah throwback pula bersama anak - anak. Hihihi..



2 comments:

  1. Yt pun sama sebenarnya. Bila baca ni, saya dah terlambat. Tak ada gambar mengandung sorang. Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. Youtube saya dah ada. Tapi channel youtube saya selalu buat tutorial je.

      Delete

Powered by Blogger.