PESANAN UNTUK PEMULA BISNES : TOLONG JANGAN BUAT COPYWRITING SYOK SENDIRI!

 

 

Copywriting adalah satu ayat iklan yang digunakan bagi memujuk pembeli supaya membeli. Copywriting juga bermaksud ayat jualan yang dilakukan secara soft sell. Dan bukannya secara hard sell. Apabila iklan secara soft sell, maka dapatlah customer.  Itu pun jika korang menulis copywriting dengan cara betul.

 

 

    Ayat copwriting bukanlah menulis kebaikan produk semata. Sebenarnya ia lebih kepada emosi. 

 

 

Emosi tidak sepertinya merasa  :

 

 

TAKUT, bahkan emosi marah, gembira, teruja, sedih dan impian , keinginan perlu ada dalam copywriting tersebut. Bila kita tak berjaya mengusik emosi pembeli. Pembeli takkan bertindak untuk mendapatkan servis kita. Ingat tu!

 

 

 

 Dan kebanyakan copywriting yang ditulis adalah copywriting syok sendiri. Lagi parah bukan?

 

 

Lebih sadis, copywriting yang di tulis juga OVER CLAIM!

Ayat tak jejak bumi korang menulis.

 

Ada juga menulis copywriting ‘CLICHร‰’. Korang tahu tak copywriting clichรฉ tu apa?

 

 

Ala, copywriting tu orang dah boleh agak apa benda korang nak sampaikan lah. Atau copywriting tu hambar.

 

 

 

Copywriting bukan menulis seperti CAPTION. Inga yee?

 

 

TESTIMONI COPYWRITNG AZLINA PENULIS UPAHAN 

 

Kebanyakan seller dan usahawan  yang datang menggunakan servis menulis copywriting dari Azlina Penulis Upahan adalah bisnes bengkel, copywriting makanan, bisnes aircond, produk kosmetik dan skincare dan juga rekrut agen stokis produk.

 

 

Testimoni di bawah rata-rata berpuashati dengan servis menulis copywriting yang kami  sediakan. Alhamdulillah, ada juga beberapa pihak digital marketing yang menggunakan khidmat servis menulis aku. 

 

 



 




 

 



 

 

 

 

 

 



 


 



Alhamdulillah, ini adalah beberapa contoh testimoni yang terbaik untuk servis menulis copywriting yang saya sediakan..

 

 

 

 Selepas mengambil servis menulis copywriting, insha allah korang dah tak sakit lagi kepala nak fikirkan ayat-ayat bersesuaian untuk copywriting dalam pelbagai kempen.

 

 

 

COPYWRITING LAUNCH Produk baru?

 

COPYWRITING untuk follow up customer?

 

COPYWRITING tawan market dah tepu?

 

COPYWRITING untuk bisnes bermusim?

 

 

 

SEMUANYA BOLEHHHHH…

 

 

 

copywriting-syok-sendiri


 

 


 [ ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—œ๐—”๐—š๐—” ๐—ข๐—ก๐—Ÿ๐—œ๐—ก๐—˜ ] - ๐—”๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐˜†๐—ฎ๐—ธ ๐˜€๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐˜ ๐˜๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ถ๐—บ๐—ผ๐—ป๐—ถ, ๐˜๐—ฎ๐—ฝ๐—ถ ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐˜๐—ฎ๐—ต๐˜‚ ๐—บ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ๐—บ ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—ป๐—ฎ๐—ธ ๐˜๐˜‚๐—น๐—ถ๐˜€ ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ด๐—ฎ๐—ถ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด?


Mari sini, saya bantu olah ayat tersebut supaya ianya ditulis dengan baik.

Jadi, tak lah audiens yang baca kata 'angkat bakul' sendiri. Ye tak?

P/s : Jika kalian nak tahu, testimoni lah satu-satunya kekuatan untuk pikat pelanggan supaya membeli.

Terus whatsapp.

 


 

 

Klik link wasap di sini >> serviscopywriting 

 

 

 

    Copywriting bukan sahaja di gunakan untuk siaran facebook, instagram dan Landing page. Malah, copywriting boleh di gunakan dalam status WHATSAPP, IG STORIES dan FB STORIES. Begitu juga untuk siaran emel dan whatsapp berbentuk blast. Copywriting lah jawapannya! jadi, nampak tak betapa pentingnya copywriting dalam bisnes?