Rahsia Miss V Sentiasa Segar dan Bersih | MANJAKANI Feminine Hygiene Wash Cosmoderm


3:09 PM



Tipu lah jika perempuan samada remaja mahupun wanita yang telah berkahwin serta melahirkan anak tiada masalah keintiman seperti vagina berbau,kegatalan ,keputihan dan masalah vagina yang longgar (bagi yang berkahwin dan melahirkan anak) .Dan pelbagai lagi masalah berkaitan keintiman wanita.


Kenapa masalah keintiman wujud di kalangan wanita?





1. Keputihan

Sejenis yeast yang aktif di kawasan vagina.Mula terjadi adalah disebabkan kawasan tersebut lembab,pemakanan,gaya hidup tidak sihat dan kurang penjagaan.



2. Seluar dalam 

Pastikan kain panties yang di gunakan adalah jenis bukan satin serta tidak terlalu ketat.Kain cotton mampu membuatkan kawasan vagina bebas bernafas dan menyerap peluh.


3. Hubungan suami isteri

Terjadi disebabkan berlaku tusukan ke faraj seterusnya akan menyebabkan bakteria (kegatalan) di vagina.



4. Kebersihan Diri

Pastikan juga.. selepas membuang air kecil,vagina di kesat kering terlebih dahulu sebelum meneruskan pemakaian panties tersebut. Elak ulang pakai panties yang sama.. (kerap tukar).


Okay..dah bercakap mengenai masalah keintiman.WAJIB lah cari penyelesaian ye dak? Ehehehe.. 

Psst~ Nak bagitau kat korang yang Ina dah cuba satu produk hygiene wash ni.Berasaskan MANJAKANI,Sireh dan juga kacip fatimah.






pencuci keintiman,miss V,vagina berbau,keputihan
Manjakani Hygiene Wash Cosmoderm



Manjakani



Merawat alat sulit wanita

1.Umum sudah mengetahui akan kelebihan manjakani bagaimana ia bertindak  
dapat membersihkan bakteria di kawasan organ intim wanita. Khasiatnya sangat bagus untuk mengatasi keputihan. 


Manjakani mengandungi tannin yang bagus untuk mengetatkan otot vagina, vitamin A dan C, kalsium, protein, serta mengandungi elemen astringent untuk membasmi bakteria penyebab keputihan. Khasiat lain yang didambakan oleh kaum wanita adalah untuk menambah ‘kerapatan’ dan menjadikan lubang vagina lebih anjal.


2. Buah majakani berkhasiat untuk membersihkan bakteria di kawasan organ intim kewanitaan. Selain itu ia sangat bagus untuk mengatasi cairan berlebihan di kawasan Miss V dan membasmi bakteria penyebab keputihan. Untuk rawatan lanjutan buah majakani juga bagus untuk mencegah kanser serviks.


3. Merawat otot-otot di dalam miss V – Tannin yang terdapat di dalam buah manjakani mempunyai sifat menegangkan semula otot-otot dalam Miss V dan menyebabkan ia menjadi sempit.


4. Mengurangkan lendir pada Miss V – Astringen juga mampu menyerap segala lendir pada miss v yang menyebabkan bau tidak enak.


5. Membersihkan lendir haid dan nifas – Astringen juga mampu menyerap lebihan darah haid dan nifas.


6.juga bertindak sebagai antiseptik yang membunuh bakteria Candida penyebab leukorrhea atau keputihan.



Kebaikan Manjakani kini boleh didapati dalam Feminine Hygiene Wash COSMODERM


Kini,tidak perlu bersusah payah lagi.Korang dapat menjimatkan masa dari merebus,mengupas buah manjakani,nak kena tunggu kembang segala buah manjakani,daun sireh bagi mendapatkan hasilnya. Gunakan jer Pembersih keintiman dari Cosmoderm.


Dimana korang boleh terus gunakan hygiene wash ini pada bila-bila masa dan di mana sahaja.Sangat memudahkan.. dan menjimatkan masa.


Cara Penggunaan Manjakani Feminine Hygiene Wash Cosmoderm:







  1. Tuangkan sedikit Feminine Hygiene Wash keatas telapak tangan yang lembap.
  2. Bersihkan bahagian intim dengan lembut.
  3. Bilas dengan air yang bersih.



Sebagai seorang pengguna Manjakani Feminine Hygiene Wash,Ina sangat selesa menggunakannya.Kini vagina lebih bersih,dan sudah semestinya tidak mengeringkan kulit.Yang paling penting,ia penyelamat kepada masalah vagina yang mengalami kegatalan semasa kedatangan haid.





vagina sihat,miss V,pembersih vagina,bahan manjakani untuk vagina kekal wangi
sayangi Miss V dengan penjagaan pembersih wanita dari Cosmoderm

keintiman,hygiene wash,product review,manjakani,kacip fatimah,daun sireh
pembersih keintiman wanita






Tentang  Manjakani Feminine  Hygiene Wash Cosmoderm


  1. Membantu meredakan iritasi kulit.
  2. Rasa nyaman dan harum sepanjang hari .
  3. Juga membantu mencerahkan celahan peha dengan penggunaan yang kerap.
  4. Membantu mengimbangi PH di kawasan vagina.Tidak mengeringkan kulit selepas penggunaan.
  5. Lembut digunakan pada kulit.
  6. Melegakan pada kulit.
  7. 99% penggunaan manjakani.
  8. BEBAS Paraben,SLS dan SLES.
  9. sesuai digunakan oleh semua peringkat umur wanita.



vagina,penjagaan vagina,khasiat manjakani dan kacip fatimah







halal jakim,cosmoderm halal,manjakani cosmoderm,ekstrak manjakani,pencuci wanita



Feminine Hygiene wash Manjakani Cosmoderm ini mempunyai status GMP dan logo halal dari Jakim.




Harga : RN 18.90
Berat Bersih :  375ml









Dapatkan Manjakani dan Soothing Hygiene Wash Cosmoderm secara online di www.cosmoderm.com.my atau di outlet AEON Wellness, Caring, Watsons dan farmasi komuniti terdekat. 




Utk maklumat lanjut, layari :



8 comments:

  1. Kak. Nina pun guna Cosmoderm Manjakani Feminine Wash. Anak sulung lak pakai yang cosmoderm Soothing Feminine Hygiene Wash.. Best

    ReplyDelete
  2. menarik ni...dahlah produk cosmoderm memang dipercayai dan halal...so tak ragu-ragu nak pakai.

    ReplyDelete
  3. nad pun gun ayang ni juga..best tak gatal..sebab sesetengah produk nad pakai gatal kat bawh..huhu

    ReplyDelete
  4. Ms v mmg perlu dijaga dgn baik. Aset tu

    ReplyDelete

Powered by Blogger.