Syok timbang baby masa ni...


baby tembam,baby 4 bulan,baby sihat,baby in progress
furqan baby tembam


Asyik melintas jer gambar ini 2 tahun yang lepas di facebook.Throwback betul,semas Muhammad Arif Furqan berusia 4 bulan jika tak silap.Semasa ni,Ina dah tak berbisnes lagi.Syok timbang baby masa ni.Ehehehe..


Alahai.. lama dah tak mandi garam.Kembalikan mood positif tu,naikkan seri muka


 Syok timbang baby masa ni,sebab Muhammad Arif Furqan tembam yang amat.Sepenuhnya menyusu badan. Alhamdulillah,selepas je bersalin.Furqan terus naik berat badan.Cuma mama jer duk maintain sekeping ni haa.Berat mama pula tak lebih 50kg...huhu.48Kg atau boleh turun ke 47kg ada masanya.


Gitulah bila dah jadi suri rumah.Bukan hidup susah sebab title suri rumah tau,sebab asyik berkejaran dengan 3 orang anak.Heeeee~ 


 Tambahan pula,mempunyai anak lelaki.Lagi lah mama ni kena aktif.Teringat sewaktu dahulu,lepas jer habis berpantang.Pening kepala dengan ragam anak lelaki yang baru dapat akal ni.Hahahhaha.. Serius! Cabaran tu,lagi besar bila memiliki anak lelaki.Ini baru seorang tau lelaki.Dah bikin mama migrain.Abah nya pula tak boleh stress atau bising.Naik pula bacaan tekanan darah tinggi.Huuuu~ walau pemakanan dah jaga dan bersenam.


Berbalik kepada gambar diatas itu,Furqan ketawa sebab angin sepoi-sepoi bahasa.Best agaknya kan? Itu yang sakan ketawa,mata pun dah tak nampak tu.. penangan pipi dan muka yang tembam.

Sekarang ( kini berusia 2 tahun 5bulan,bila tunjuk gambar ni kepada dia.Pandai pula dia gelak.. )


  Dan buat pertama kali dalam hidup Ina berbekam,sakit migrain weiiii.Penangan anak lelaki seorang.Macam mana lah yang mak-mak punyai anak lelaki ramai zaman alaf baru ni yer? Pstt~ please jangan nak samakan dengan zaman mak-mak kita dulu,zaman P.Ramlee pula erkkk. Tak sama cabaran dia.. 



3 comments:

Powered by Blogger.