Rambut Anak Botak? Apa Nak Buat?


9:37 AM
Assalamualaikum


Korang masih ingat lagi tak Ina pernah cerita rambut anak bongsu mengalami penipisan rambut.Hemm,pendek kata rambut Furqan dah nak botak lah! 


Korang boleh baca entri rambut Furqan Botak. 




rambut botak,rambut nipis,petua rambut botak,petua kampung rambut botak
Gembira bila rambut dia dah tak botak lagi



Rambut Anak Botak? Apa nak buat


    Tadaaaa~~ INi lah style baru Furqan. Alhamdulillah,setelah rambut dia di botakkan.Nampak gayanya rambut dia dah mula tumbuh dengan lebat.Terutamanya di kawasan botak haritu.Dulu rambutnya halus sangat,sekarang ni dah jadi kasar sedikit.Ahaks! Takpe-takpe,andaikata rambut Furqan kasar sangat,boleh botakkan lagi dan lagi.


  Nasib baik terdetik dalam hati Ina sebagai seorang mama ingin botakkan rambut.Jika tak berjaya juga,baru lah nak mencuba segala produk melebatkan rambut.Hahaha,tapi ni sudah okay. Cancel lah nak membeli yea.


 Ini anak lelaki.Jika anak perempuan,takkan nak botakkan kepala kan? Hihihi.So korang pandai-pandai lah cari produk atau lakukan sendiri ikut petua orang lama.Dengan menggunakan hampas kelapa.

  Hampas kelapa ni selain melebatkan rambut,dapat juga menghitamkan rambut.Tok Ina bidan tu selalu amalkan,tika di usia 50-an rambutnya masih hitam yeee korang.



2 comments:

  1. Anak saya ada masalah rambut nipis, mak suruh botakkan kepala dia. Masalahnya kalau botakkan, terus orang x cam jantina lelaki ke perempuan nanti..hihi

    ReplyDelete

Powered by Blogger.