A' Bloom Set Koleksi Terkini dari Althea Korea

10:26 AM



A'Bloom Set dari Althea Korea Review Rasa macam dah lama sangat tak cerita tentang produk kecantikan yang Ina gunakan  ni yea.Kali ini Ina berpeluang mencuba satu produk Korea terbaru dari koleksi Althea iaitu A' Bloom Set.    



A Bloom set,Mask sheet,meringue span,blackhead,produk sesuai untuk semua kulit
A' Bloom Set dari Althea


A' Bloom Products Koleksi Terbaru dari Althea 



A' Bloom ini baru sahaja di lancarkan pada 23 April 2019 yang lepas iaitu  di laman web Althea.Antara produk yang terdapat  dalam koleksi terbaru ini adalah:-






x1 A'bloom BHA Blackhead Blaster

x1 A'bloom Giant Meringue Puff

x3 A'bloom Baby Meringue Puffs

x1 A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
x1 A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
x1 A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
x1 A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet



BHA Blackhead Blaster


BHA Blackhead blaster,how to remove blackhead,Remover blackhead,Stick remover blackhead
BHA Blackhead Blaster

 Harga seunit BHA BLACKHEAD BLASTER : RM 16.00
Packaging : 8gram




Kebaikan Menggunakan BHA Blackhead Blaster


Mudah dan tidak menyakitkan

Tanpa rasa sakit dan mudah di tanggalkan.


Formula lembut dan berkesan 

Membersihkan secara mendalam

Membersihkan pori secara mendalam  dengan pantas dengan menggunakan bahan semulajadi.


blackhead,blackhead blaster,how to remove blackhead without pain
blackhead











BAHAN-BAHAN DI DALAM BHA Blackhead Blaster 


White willow


Natural BHA sangat bagus dalam menanggalkan sel kulit mati dan menjadikan kulit halus dan licin.


Charcoal 


Berkesan dalam membersihkan minyak dan kotoran.
Memberi kulit bersinar tanpa sebarang noda.



Biji Aprikot


Menanggalkan kekotoran menjadikan liang pori sentiasa bersih dan ketat (bagi masalah liang pori terbuka)



Tea Tree Leaf Oil 


Blackhead dan whitehead akan menjadikan kulit bersih dengan adanya tea tree leaf oil



Kegunaan BHA Blackhead Blaster 



Penggelupasan dan membersihkan sebum.
Boleh dijadikan scrub badan.



Mudah dan cepat untuk mendapatkan hidung yang bersih ( 1 minit ).

Sesuai untuk sesiapa yang tidak mahu kesakitan semasa membuang blackhead dan whitehead.

Dengan lembut pengelupasan tanpa menyebabkan iritasi kulit.Sesuai untuk kulit sensitif.

Cara berkesan dalam membuang sebum yang berlebihan.


Boleh juga digunakan sebagai skrub siku dan tumit.Bagi membuang kulit kasar dengan cepat.



CARA MENGGUNAKAN BHA BLACKHEAD BLASTER



1. Cuci muka terlebih dahulu dan hanya sapukan BHA Blackhead Blaster ini di bahagian muka yang mempunyai blackhead dan whitehead sahaja.

2. Urut dengan lembut supaya kekotoran dapat ditanggalkan dengan mudah.

3. Bilas muka dengan air suam.




blackhead blaster stick,Remover blackhead without pain,blackhead,whitehead,
Haaaaa.. tudia. Gosokkan BHA BLACKHEAD BLASTER pada kawasan yang mempunyai blackhead dan whitehead sahaja



GIANT MERINGUE PUFF






giant meringue puff, span lembut,beauty blender
Giant Meringue Puff



Material yang digunakan puff ini adalah Latex free foam 

Gian Puff : RM 8.00
Baby Puff :  RM 11.00 (3pcs)


Best guna Giant Meringue Puff ni,lembut mudah nak dap-dap foundation.Tak keras malah lebih sedap gunakan yang ini 





baby puff murah,Meringue puff dari korea,beauty blender korea murah
Baby Meringue Puff





Beli A'bloom Meringue Puff (Giant or Baby) atau A'bloom BHA Blackhead Blaster untuk mendapatkan edisi terhad PERCUMA A'bloom genggam telefon bimbit! Hanya tambah ke troli! Satu hadiah setiap pelanggan setiap pesanan.



Pilihan Tepat! Dengan Memilih Meringue Puff


  • Sesuai untuk bagi mereka yang ingin berjinak dalam mekap.
  • Cepat dan mudah digunakan jika dibandingkan tool mekap yang lain.
  • Menutup ketidaksempurnaan kulit wajah dan menjadikan kulit flawless.
  • Boleh digunakan dalam pelbagai sudut untuk sapuan.


puff meringue,Smooth makeup
giant meringue puff 






Tips Mekap!


Efek Dewy Skin


  1. Rendam puff didalam air.
  2. Perah perlaha-lahan puff
  3. Gunakan puff bawah ataupun yang runcing untuk kemaskan mekap korang.

MATTE efek


Gunakan dry puff untuk full coverage



Cara bersihkan Puff / Span 

  1. Rendamkan puff kedalam air dan basuh dengan sabun
  2. Perah puff tersebut sehingga tiada berbuih dan air.
  3. Keringkan di kawasan yang sejuk


Untuk Kebersihan,sila gantikan puff sekurangnya setiap 1-3 bulan.


Baby Meringue Puff 


Kiut tak baby meringue PUFF ni? 3 unit ni berharga RM 11.00. 


Terma dan Syarat Promosi Puff Giant Meringue
• Cengkaman telefon percuma A'bloom dengan pembelian mana-mana A'Bloom Meringue Puffs.
• Hadkan satu cengkaman telefon A'bloom percuma setiap pelanggan setiap pesanan, sementara stok terakhir. 
• Tidak sah dengan apa-apa promosi, diskaun dan penghantaran percuma. 
• Althea umum T & C terpakai.




A' BLOOM FRUIT MASK SHEET mempunyai 4 pilihan mask


  1. A' Bloom WATER-ME-LONG : Moisturizing 
  2. A' Bloom SPARKLE-ME-BRIGHT : Brightening 
  3. A' Bloom AC-ME-PEACH : Anti-Blemish
  4. A' Bloom AVO-CUDDLE-ME : Nourishing


beli mask di althea,mask korean,Mask sheet murah,masker dari buah -buahan murah,kekalkan ketegangan kulit dengan masker
A' Bloom Fruit Mask Sheet 




Mask sheet korea
Mask sheet dari Korea




  Rasa best sangat bila gunakan mask sheet fruit ni.Ina gunakan Water-Me-Long . Ni tengahari tau,rasa fresh jer muka.Dapat tenangkan diri tu.Tertidur terus Ina,ahaks! Punyalah layan betul.Siap anak kejutkan.


Dan selepas 20 minit Ina gunakan mask sheet ini.Kulit memang jadi lembut dan lembab jer. Ni kalau pakai hari-hari,tak tahu lah macam mana pula kulit jadinya. Toink-toink..


 Yang menariknya mask sheet Water-Me-Long ini mask ini jenis natural sheet . Lembut dan tidak menyakitkan kulit.Ia melembabkan dengan sempurna.Juga produk mesra alam 100% dan diperbuat dengan pokok kayu putih. TIADA Heavy metal,Formaldehyde dan pencerah optik.



Water-Me-Long Sesuai digunakan : 



  1. Korang yang mempunyai kulit sensitif
  2. Korang yang nak cerahkan kulit
  3. Korang yang mempunyai kulit dehidrasi atau kulit kering
  4. Terbukti berkesan dalam memberi keselesaan kepada kulit yang terkena sunburn.
  5. Mendapat khasiat serta merta dengan penggunaan mask sheet Water-Me-Long



How to use mask sheet,mask sheet,tutorial gunakan mask sheet
Cara gunakan mask sheet A' Bloom 







Untuk Info lanjut tentang produk ini korang layari 


Website  : https://my.althea.kr/

8 comments:

  1. byk produk bagus2 la kat althea ni

    ReplyDelete
  2. Ya ampun cantikla puff tu. geram tengok. Tertarik dengan blackhead bluster tu.. berkesan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkesan.Tajam-tajam pada hilang tu,dah tercabut.

      Delete

Powered by Blogger.