Cara Menghadirkan Aura POSITIF Cara Menghadirkan Aura POSITIF - Beauty dan lifestyle

Cara Menghadirkan Aura POSITIF

Yeahh..kali ini SA terpanggil bagi menulis entri cara menghadirkan aura positif kedalam diri korang tuu.Alhamdulillah,SA nak juga kongsi tips ini..walau ada yang dah tahu kan.Apa yang SA tau,apabila aura positif ada pada diri kita.Insyallah,orang sekeliling mudah mesra (maksudnya disini,orang mudah bergaul..mudah hendak berkawan),hubungan bersama allah,kawan kawan, keluarga dan pasangan lancar.Seterusnya rezeki.


Al- Fatihah

1.Selain kita sedekahkan al fatihah kepada ibubapa setiap pagi,penting juga untuk diri sendiri.Ibarat makanan rohani kepada tubuh badan kita..tanda kita berterima kasih kepada allah kerana menghidupkan kita lagi di muka bumi allah.. (ecehhh..terceramah pulak dahh)


TUMBUHAN HIJAU

2. Lihat dan sedut udara sekeliling setiap pagi.. (macam SA,belakang rumah ada hutan sikit.Bukak tingkap dapur,sudah nampak sedikit hutan yang sudah digondol.Jadinya,situ la tiap pagi SA cuci mata dan sedut udara)


FACEBOOK

3. Jangan Scroll Facebook pagi pagi Sebab majoriti friendlist kita negatif vibe.Jadinya..,kita turut terpengaruh. (macam SA,check email dulu..hihi.Manalah tau,ade job segunung masuk keee. hiksss..)


SARAPAN

4. PENTING! iya..memang sangat penting.Kalau perut kosong,mau mengamuk ni kan? ehehehe. jadinya..macam macam mood nantinya


WARNA



5. Pemilihan warna pun sangat memainkan peranan hidup.Macam SA suka warna Striking..ehehe.(Biarpun  kulit wajah SA ni sawo matang.SA bedal je warna.Kalau nak tau,warna yang terang dapat menaikkan aura si pemakai..pendek kata.Aura positif kepada si pemakai.


AYAT QURSI


6. Bacalah Ayat Qursi sebelum keluar rumah,insyallah.Dapat mengelakkan dari sebarang kecelakaan.Insyallah..kita haruslah yakin dan bergantung sepenuhnya kepada allah s.w.t.. ( elok dibaca setiap kali solat fardhu.. macam SA,amalkan 11x selepas solat sebagai pendinding diri)


ISTIGHFAR

7.ucapkanlah astagfirullah halladzim.Jika korang secara tiba tiba nak menangis,moody dan lain lain (syaitan sentiasa mencari jalan untuk memesongkan umat nabi muhammad).. mengucap seberapa banyak.Sehinggalah korang sudah stabil..hihohihi.


LEAVE GROUP

8. Sila leave group korang yang mana ada unsur negatif.. whatsapp atau facebook group. Macam SA, pelik kebelakangan ni..,mana la group Kisah Rumah Tangga atau nama pendek KRT ni..Takkan dah senyap dari segala cerita.Rupanya..,barulah SA faham.Suami SA ni pergi 'leave group'.  ekekekekeke... kot bosan SA ni duk cerita pada dia kot. Tapi bagus tau, akibat leave group tersebut..SA dah tak kemurungan disitu.Hikkkssss...! Bila kita selalu kemurungan, dah cepat buatkan wajah kita Tua sebelum usia.. Oh...Tidak!!!


Sekian..,Inilah tips bagi menghadirkan Aura aura positif kepada diri sendiri..


Selamat mencuba... kalau korang ade tips tambahan,sila drop komen.Mana tau..bolehlah kita kita mencuba pula yaa.. hihihihi.

Cara Menghadirkan Aura POSITIF Cara Menghadirkan Aura POSITIF Reviewed by azlina ina on 10:15 AM Rating: 5

17 comments:

  1. Senyum pun penting juga. Terus terasa aura positif tu kat semua orang

    ReplyDelete
  2. Bagus perkongsian ni, tang leave group yang negatif tu memang akak sokong sangat.. kita join group yang positif aja,yang saling support each other cam group Malaysia Lifestyle Blogger ni , Yayyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..betul.Banyak input dapat. hihihi.semakin giat berblogging sejak ada kat group itu

      Delete
  3. Thank you for the tips.! We need to stay positive so we can move on in our life.

    ReplyDelete
  4. Bagus tip ni. Makanan rohani tu pun kena ada juga. Kena cuba senyum sentiasa. Kadang2 tu teremo juga. Hehw

    ReplyDelete
  5. Saya lagi dulu leabe gerup atau blok orang yg cerita problm peribadi.

    ReplyDelete
  6. Saya lagi dulu lagi keluar gerup atau blok orang yg suka cerita problm peribadi. Terutama pblm suami istri.

    Balas

    ReplyDelete
  7. ini tips yang bagus sekali terutama Facebook *lolx*

    ReplyDelete
  8. Betul tu Sis. Sarapan tuh penting tapi facebook pon penting tuh.😂

    ReplyDelete
  9. sangat penting aura positif dlm hidup kita ni... nice sharing... leave wasup.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Betul tu, langkah paling penting jauhi negative vibes yang memberi impak negatif pada diri sendiri. Nice tips

    ReplyDelete
  11. Saya pula... mana2 kawan yang negatif, bo layan je.. dekat fb set supaya status dia xkeluar dekat newsfeed... rasa bahagia je...

    Lagi satu.. jangan selalu baca faceboot KRT hahahha

    ReplyDelete
  12. Perkongsian yang bagus dan ini pun satu aura positif jugak utk diri kita kalau kongsi benda2 yg macam ni.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.