Penulis Upahan dan Servis yang di Tawarkan


10:35 AM

Servis Ghostwriter menulis sampai menjadi | Anda pernah dengar Ghostwriter? Untuk pengetahuan anda, ghostwriter adalah seorang penulis upahan atau erti lain penulis hantu.

Pastinya anda berfikir ianya hantu. Iya, memang betul. Tetapi ghostwriter ini adalah penulis upahan atau penulis hantu yang mengambil upah menulis bagi pihak anda.




mencari penulis artikel, ketandusan idea untuk menulis, PENULIS AYAT IKLAN
SERVIS PENULIS UPAHAN




Kenapa  di beri jolokan sebagai Penulis Hantu


Kerana penulis hantu hanya menulis bagi pihak anda.Dan nama penulis tersebut dirahsiakan. 



Apa Tugasan Penulis Hantu, Penulis Upahan (Ghost writer) 



Sebenarnya jika di senaraikan ada lebih 100 jenis tugasan yang boleh dilakukan oleh Penulis Upahan / Penulis Hantu ini.

Antaranya ialah :


  1. Menulis content di website dengan 300 - 500 patah perkataan.
  2. Menulis content di ruangan blog.
  3. Menulis posting di  Page Facebook dan Instagram 
  4. Menulis e-book.
  5. Copywriting.
  6. Menulis ucapan teks .
  7. Menukarkan audio ke teks
  8. Menukarkan dari video kepada teks.
  9. Menulis Manuskrip.
  10. Menulis Skrip Drama.
  11. Proofreader.
  12. Menulis SOP Syarikat.
  13. Menulis Profile Syarikat
  14. Menulis Proposal Syarikat.
  15. Menulis Surat-surat Rasmi
  16. Menulis Biografi Tokoh, Orang politik dan artis.
  17. Alihbahasa dari Bahasa Malaysia ke Bahasa Inggeris.
  18. dan lain-lain lagi.


Mengapa dan Siapa yang perlukan servis  Penulis Upahan ( Ghostwriter ) 

  • Mungkin anda mempunyai perniagaan tetapi ketiadaan masa untuk menulis.
  • Mungkin anda ketiadaan masa untuk menulis ayat iklan.
  • Mungkin anda tidak mempunyai kemahiran dalam bidang penulisan.
  • Mereka yang tidak mahir dalam selok belok di social media seperti Facebook, Instagram, Blog / website. 


servis ghostwriter, menulis bagi pihak anda, copywriting, menulis ebook
antara prospek yang memerlukan khidmat ghostwriter


Client bayar untuk copywriting



servis copywriting rekomen, servis menulis iklan
servis menulis iklan di reccomend oleh kawan 



Menulis ebook, servis menulis ebook, buat ebook
Sample ebook saya sendiri

| Kalaulah bussiness aku tersusun macam ni dari awal lagi kan bagus |

"Kat mana lah aku nak cari orang yang boleh tulis artikel yer?"
"Aku ada syarikat, baru je lagi tetapi profile syarikat belum buat apa pun lagi."
"Alahaiii, bahan-bahan semuanya sudah ada ni. Tapi aku nak cari siapa ye untuk tulis ebook ni"
"Ermmm.., sedih giler." Aku tengok kawan-kawan aku yang ada bisnes,semuanya ada Facebook,Instagram untuk update servis mereka.Tapi aku?? Aku tak pandai weii. Takde masa nak update tu semua.
"Kadang kala, naik tepu kepala otak ni nak fikir ayat promote bisnes. Susah betul lahh".
  1. Masalah sebegini sering kali di hadapi oleh kebanyakkan founder... lebih-lebih lagi mereka yang baru pertama kali nak berjinak-jinak dalam dunia perniagaan
  2. Masalah yang sama juga saya hadapi waktu mula-mula nak buat bisness dahulu....bayangkanlah sampai klien marah sy kerana tidak pandai uruskan masa sy sendiri
  3. Tapi selepas saya terjumpa seorang writer ni hidup sy lebih tenang.....jadual kerja sy lebih tersusun Dan apa yang paling penting segala masalah selesai..
  4. Lega sangat Ya Allah. Aku dah bole terbitkan ebook selepas ini. Mudah kerja, upah je penulis.
  5. Lepas ini, kalau aku nak masuk tender. Mudah jer lah, profile syarikat dah ada.Puas hati!
  6. Ini paling aku suka. Ayat nak iklan sudah ada.Kalau tak, berjam jam asyik pegang pen. Idea nya takde.
  7. Hilang stress. Kini socmedia bisnes aku tu dah ada orang handle. Sentiasa update perkembangan bisnes.
Jadi, anda yang mempunyai masalah sama seperti diatas. Boleh upah je penulis.
Terus whatsapp ke link dibawah





Client puashati guna servis copywriting, Copywriting,servis Copywriting
Alhamdulillah, beliau dapat sales dari Copywriting tersebut



Servis Copywriting dari ghostwriter, puashati Customer guna servis copywriting

Bonus bagi beliau, jualan ebook meningkat guna Copywriting.


Bagi anda yang  tidak tahu di mana bagi mendapatkan servis ghostwriter seperti  menulis artikel, menulis copywriting, menulis e-book , menulis di posting akaun social media bisnes anda , menulis profile syarikat dan berkaitan dalam bidang penulisan. Bolehlah klik link dibawah . 





4 comments:

  1. wow..tahniah ina..makin masyukk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin ya mujib. Alhamdulillah.. sikit-sikit

      Delete
  2. Budak2 study U bolehlah cari penulis hantu ni
    mintak tolong buat assignment/thesis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opss! Assignment tak bole ambil. Tak tersenarai. Sia-sia lah belajar student tu kalau upah ghostwriter siapkan assignment.

      Delete

Powered by Blogger.