Contest bersama blogger sempena Birthday Kak Ina   | Seperti dijanjikan, aku tunaikan pada hari ini. Sebenarnya awal bulan November 2021 dah rancang awal untuk membuat contest di blog. Namun demikian, cadangan awal sebenarnya nak invite pihak client untuk sponsor contest. Tetapi, agak sibuk pula dah hujung tahun kan? tidak mengapa lah. Kali ini contest untuk rakan blogger pula, last contest di facebook pada bulan puasa 2021. Masya allah, fuh! tak sangka ramai  yang join masa tu. Berbalik kepada contest di blog, ianya julung kali diadakan di ruangan blog personal www.ehbelogaku.com . 



contest-blogger




    Tabarakallah, dengan lafaz basmallah. Nor Azlina Bt Mohd Ali ingin berkongsi rezeki bersama rakan-rakan blogger. Asal aku pun blogger juga, rasanya cara ini lah mungkin dapat mengeratkan lagi hubungan sesama kita sebagai individu dalam bidang yang sama. Contest yang diadakan ini akan berlangsung selama satu bulan iaitu dari 30 November 2021 sehingga 30 Disember 2021. Tujuan contest ini juga bersempena bulan kelahiran aku. Jadinya, aku nak berkongsi kegembiraan ini bersama-sama korang.


Cara Menyertai Contest Bersama Blogger Sempena Birthday Kak Ina


    Contest yang aku buat ini tidak lah susah. Tetapi memerlukan komitmen korang menulis di blog kepunyaan korang sendiri mengenai aku atau blog www.ehbelogaku.com . Susah tak?


1. Menulis artikel pendek mengenai aku atau blog www.ehbelogaku.com . Gunakan kreativiti korang sebagai penulis blog. Mana lah tahu, kot aku berkenan nak jadikan team penulis ke kan?


2. Like dan Follow page Nor Azlina Ghostwriter 

 

3. Add Friend di Facebook Nor Azlina Mohd Ali
 
 
4. Dalam artikel tu pastikan backlink ke artikel ini . Gunakan mini poster seperti diatas  juga. 
 
 
5. Akhir sekali, berikan link artikel tanda korang sertai contest ini di ruangan komen artikel ini.
 


                        Hadiah Contest di Blog www.ehbelogaku.com
 
 
 
Hadiah Utama
 
 
Wang tunai sebanyak RM 150.00
 
 
Hadiah tempat ke-2 
 
Wang Tunai RM 100.00  
 
 
Hadiah tempat ke-3 
 
Wang Tunai RM 50.00 
 
 
Saguhati 
 
 
 Wang Tunai RM 20.00

Buku Antologi 'Lelaki  Himpunan Setia' iaitu cerpen yang di tulis oleh aku sendiri bersama penulis lain.
 
 
 

Syarat-syarat penyertaan Contest Bersama Blogger Sempena Birthday Kak Ina

 

 
1. TIDAK BOLEH sekadar menulis ucapan birthday sahaja. Ini awal-awal akan di reject, sebab ianya nampak biasa-biasa. Tiada kesungguhan untuk menang.


2. JANGAN MENULIS ayat-ayat bodek. Iaitu ayat tak jejak tanah. Melampau! sebagai contoh , "Kak Ina cantik!" ini contoh jer lah. 


3.  Pemilihan pemenang adalah muktamad setelah nama pemenang di sebut dalam sesi 'LIVE'. PM tepi tidak akan di layan sama sekali.
 

4. Pemenang akan di umumkan pada Jumaat iaitu 31 Disember 2021 pada jam 8.30 malam.

 
5.  Tarikh tutup penyertaan : 30 Disember 2021
 
 
 
 
    Semoga korang di permudahkan urusan menyertai Contest Bersama Blogger Sempena Birthday Kak Ina. Jom ramai-ramai sertai contest ini.  Bukan selalu tau aku buat contest, jadi sertai lah sekarang. Kita sama-sama sokong.




 

7 Ulasan

  1. https://www.sheilaarshad.com/2021/12/contest-bersama-blogger-sempena.html?m=1
    Ammi join

    BalasPadam
  2. kita join kak
    https://salinasafea.blogspot.com/2021/12/blog-tukar-template-lagi-i-contest.html

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum, Naim join

    https://pemudattbc.blogspot.com/2021/12/contest-bersama-blogger-sempena.html

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum, kita join ya

    https://salinasafea.blogspot.com/2021/12/blog-tukar-template-lagi-i-contest.html?m=1

    BalasPadam
  5. Dah lama follow Nor Azlina Ghostwriter kat FB. Tak tahu pulak ada blog 😅.
    Done follow. Insyallah ada kesempatan nanti Syu join yer. BTW salam perkenalan.

    BalasPadam
  6. fuh menarik hadiah nih
    selamat bercontest dan semoga berjaya buat semua yang join :)

    BalasPadam

Catat Ulasan