Vitas Organic Soymilk Powder Sedap,Bantu Turunkan Kolesterol

Cara Turunkan Kolesterol dengan kaedah selamat


Sekarang ni makanan hipster terlalu banyak,dengan pelbagai menu dengan resipi walawehhhhhh.Dan hampir kesemua makanan  boleh mendatangkan kolesterol .Huuuuhhh! Siapa tak takut kan? Kolesterol tinggi adalah salah satu pembunuh secara senyap..Tiba-tiba boleh menyebabkan mati secara mengejut akibat kolesterol yang tinggi.Bagaimana cara nak turunkan kolesterol dengan cara selamat? Okay..sebelum tu.. baca dahulu 


Penyebab terjadi Kolesterol


Sebenarnya,kolesterol ini terjadi akibat daripada pemakanan yang tidak seimbang dan pengeluaran lemak dari hati. 

Kolesterol yang terjadi melalui pemakanan datang daripada daging, ayam, ikan dan produk tenusu. Selepas makan, kolesterol diserap oleh usus ke dalam peredaran.

Mengikut pemahaman ina sendiri, Kolesterol tidak boleh larut dalam darah kecuali jika ia bergabung dengan protein khas yang dipanggil lipoprotein. Kolesterol yang dirembeskan oleh hati ke dalam darah boleh bergabung dengan lipoprotein ketumpatan amat rendah (VLDL) atau lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL).



Tanda-tanda Kolesterol Tinggi 



Keletihan


Kerap sakit di bahagian leher atau Tengkuk


Degupan jantung Pantas


Berpeluh secara berlebihan


Nafas pendek


Kurang selesa dibahagian dada




Okay..selain  tanda-tanda kolesterol ini. Kolesterol yang tinggi juga mampu menyebabkan kehadiran pelbagai penyakit seperti masalah serangan jantung,tekanan darah tinggi,penyakit hati serta tidak subur bagi pasangan yang telah berkahwin.Dan kolesterol tinggi juga penyebab utama terjadinya masalah strok.



Makanan yang bantu turun Kolesterol


Antara makanan yang mampu turunkan kolesterol ialah kacang soya.

 Kacang Soya

- mengandungi 48 peratus protein, lecitin, vitamin dan zat galian
- mampu menghindari penyakit jantung dan kencing manis
- kandungan kalsium dan mineral membantu memecah lemak sambil menyusutkan kadar lemak jahat atau lipoprotein ketumpatan rendah (LDL) dan meningkatkan kadar lemak baik atau lipoprotein ketumpatan tinggi 


Cadangan ina bagi korang yang nak  turunkan Kolesterol dengan selamat ialah dengan meminum ViTas Organic Soymilk yang Sedap.No added sugar! Dah tak payah nak makan kacang soya berapa kilo lagi tu bagi menurunkan kolesterol.





ViTas Organic Soymilk Powder Plus Plant Sterol membantu turunkan kolesterol dengan berkesan


Vitas Soy Milk Sedap Bantu Turunkan Kolesterol 


ViTas Organic Soymilk telah berfungsi untuk turunkan kolesterol


a) Mempunyai sterol tumbuhan

b) Protein soya yang tinggi



1. PLANT STEROL BANTU TURUN KOLESTEROL

Vitas Organic Soymilk Powder telah dipertingkatkan dengan PLANT STEROL sebagai bahan semulajadi membantu mengurangkan kadar kolesterol darah dengan menghalang penyerapan kolesterol yang dihasilkan dalam usus kecil sama ada secara dalaman atau melalui diet. Dengan kata lain, membantu mengurangkan kolesterol sama ada yang dihasilkan dari badan dan pengambilan makanan melalui diet.


a) Pemendakan Bersama Sterol dan Chlesterol Loji


Kolesterol dibubarkan dengan lemak lain dalam usus lumen. Walau bagaimanapun, monoglycerids diserap dari perut dan oleh itu, kepekatan bahan tidak mudah diserap terbentuk. Apabila bahan-bahan ini mencapai tahap kritikal, mereka boleh menghasilkan pemendakan penyelesaian. Ini berlaku dengan sterol tumbuhan dan kolesterol, kerana strukturnya yang sangat serupa. Kedua-duanya, dalam bentuk bebas (kristalisasi) sangat tidak larut dalam lemak dan micelles, dan mereka saling mengatasi kelarutan. Atas sebab ini, jumlah phytosterols yang lebih tinggi terdapat kurang keterlarutan dan mungkin semakin banyak kolesterol terkendali.


b) Berjuang untuk ruang di dalam micelles


Campuran Micelles terdiri daripada garam bilier, gliserin, fosfolipid, asid lemak, kolesterol bebas dan micronturien liposoluble. Mereka adalah struktur yang sangat berkesan yang membuat lipid dipisahkan oleh larut usus kecil. Seperti yang kita ketahui, struktur tumbuhan sterol sangat serupa dengan kolesterol dan dengan itu "melawan" ruang di dalam struktur miclle dapat dihasilkan. Jelasnya, sterol tanaman paling banyak terdapat, ruang yang kurang dalam micelle untuk kolesterol dan akibatnya, penyerapan kolesterol kurang dari perut ada. 


2. SOOTE PROTEIN BANTU MENGURANGKAN CHOLESTEROL

ViTas Organic SoyMilk mengandungi protein soya yang tinggi (16%) dan Soya Protein membantu mengurangkan kolesterol. Terdapat lebih banyak bukti bahawa penggunaan protein soya di tempat protein haiwan menurunkan tahap kolesterol dan boleh menghasilkan manfaat kardiovaskular yang lain. 

Ahli epidemiologi telah lama menyatakan bahawa penduduk Asia yang menggunakan makanan soya sebagai ruji makanan mempunyai insiden CVD yang lebih rendah daripada mereka yang menggunakan diet barat yang biasa.

Penggunaan protein soya setiap hari mengakibatkan pengurangan kolesterol serum 9.3%, penurunan kolesterol LDL sebanyak 12.9%, dan penurunan trigliserida sebanyak 10.5%.

Protein kedelai mengandungi semua asid amino penting dalam kuantiti yang mencukupi untuk menyokong kehidupan manusia dan oleh itu protein yang lengkap. Beberapa komponen yang berkaitan dengan protein soya telah dikaitkan dengan manfaat hypocholesterolemic: inhibitor trypsin, asid phytic, saponin, isoflavon dan serat.

Kedua-dua kumpulan soya mempunyai profil lipid darah yang lebih baik (perubahan purata dari garis dasar, pengurangan kolesterol bukan HDL 8.2%) daripada kumpulan kasein.



Selain mampu menurunkan Kadar Kolesterol,Vitas Organic SoyMilk mampu menyelesaikan masalah seperti berikut..




a)  Inulin ditambah sebagai prebiotik. Membantu pertumbuhan bakteria baik dalam usus.

b) Ia meningkatkan tahap gula darah. Ini kerana ia mengandungi serat larut tinggi . Lebih-lebih lagi, ViTas Organic Soymilk Powder kurang manis iaitu no added Sugar.


c) Pengurusan Berat Badan - serat kandungan tinggi dalam ViTas Organic SoyMilk membantu mengekalkan berat badan yang sihat. 




Cara bancuhan vitas organic Soymilk



Cara bancuhan Vitas Soy Milk


Cara nak bancuh Vitas Soymilk ni tak susah pun.

Korang hanya perlukan 1 Scoop Vitas Soymilk dan bancuh di dalam air suam 150ml. Kacau rata.. dan bolehlah terus diminum.

Ermm...sedap betul Vitas Soymilk ni.Tak muak dan betul-betul mudah larut di dalam air.

Vitas Soymilk ini pun bertekstur halus.Sebab tu,ia mudah larut. 








No added Sugar di dalam Vitas Organic Soymilk Powder! Rasanya yang Sedap dan tidak muak!







Korang perhatikan maklumat pemakanan pada tin Vitas Soymilk ni. No added Sugar kan? Untuk pengetahuan,gula tambahan di dalam mana-mana produk memang tidak baik untuk tubuh badan kita.So,korang.. ina cadangkan korang dengan mengambil Vitas Soymilk ini bagi menurunkan paras kolesterol ini dengan cara selamat.


  Dan untuk mengatasinya,kenalah menjalani gaya hidup yang sihat.Seperti plan makanan  seimbang dan jangan lupa bersenam.Disamping itu jangan lupa turunkan kolesterol dengan minuman Vitas Organic Soymilk Powder 


Jom..apa tunggu lagi.Baik amalkan Vitas Soymilk ni bagi masalah Kolesterol tinggi dan juga cara selamat turun kolesterol dan Rasai minuman soymilk dari Joypremix yang sedap!






Suami ina pun sudah minum Vitas Organic Soymilk ni.Sebelum ini bacaan kolesterol pada paras 4.9 ..Testimoni lain boleh tengok kat bawah..


Setelah 2minggu Turun Kolesterol..




Tadaaa!!! Heyyy..alhamdulillah. 2 minggu konsisten dengan Vitas Organic Soymilk ni.Bacaan kolesterol turun denga selamatnya.Syukur sangat.Suami pun gembira sekarang.Dah tak perlu risau lagi tentang kolesterol.Kini Suami jadikan peneman disisi Vitas Organic Soymilk ni.Dan dia pun dah berani cerita turun kolesterol kat kawan-kawan dan saudara mara yang lain.





Testimoni Vitas Organic Soymilk Turun Kolesterol














Harga Vitas Organic Soy Milk

1 tin | RM80.00 tetapi jika gunakan code Promo VITAS10,Diskaun sebanyak RM10 atas setiap pembelian di www.joypremix.com

*Tawaran ini Sah sehingga 19.8.2018 sahaja*



Cara bagi mendapatkan Vitas Soymilk dengan lawati laman sesawang mereka dan sosial media

Website : https://www.joypremix.com/

Facebook : https://www.facebook.com/joypremix

Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCOK5H9BtQhjF0Ev0vqtZpiA



28 comments:

  1. Susu ni bagus eh untuk turunkan kadar kolesterol. Kolesterol pun tak bagus untuk kita. Kalau dah tersumbat jantung dengan kolesterol boleh sakit jantung pulak. Nak kena pi cari produk ni juga la. Untuk kesihatan kita jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul,lemak juga penyebab sakit jantung

      Delete
  2. Will share this with my family, they really need to start taking the right products and food to reduce their cholesterol levels.

    ReplyDelete
  3. Sama samalah kita jaga kesihatan kan

    ReplyDelete
  4. Oh wowwwwww bagus produk ni but the first thing first is kenalah jaga pemakanan kita dan perbetulkan diet seimbangkan.

    ReplyDelete
  5. Wahh..thanks for info sharing. Nampaknya kak min kena beli ni untuk abe yee sebab kolestrol dia memang tinggi dan tak jaga makan. haha..kena beli ni..

    ReplyDelete
  6. I ni bab drink camni ada je kat rumah but serious malas tul nak telan. I know its good but memang tak boleh la. Nanti nak betul betul cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try ni pula.Memang tak muak langsung.Pun mudah larut dalam air

      Delete
  7. wow bagus nampak testimoni tu, macam nak suggest dekat mak sebab mak sekarang tengah usaha nak turunkan kolestrol jugak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah cuba.Banyak dah testimoni ni.Boleh tengok testimoni lain kat website tu www.joypremix.com

      Delete
  8. Macam best jer Vitas organic soy milk powder ni. Dah lama tak check kolestrol. Badan kecik tak semestinya tak ada kolestrol kan. Nak kena check jugak lah. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  9. bagusnya produk ni..rasa soya ke..boleh cari ni kalau rasa soya..boleh telan la..kolesterol kena jaga juga ni. Kolesterol kalau tak jaga bahaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.Sekurangnya lakukan pemeriksaan kesihatan 6 bulan sekali

      Delete
  10. zaman sekarang kita memang akan makan mavcam2...semuanya jensi blh meninggikan kolestrol...mujur ada produk macam ni yg blh kurangkan kolestrol

    ReplyDelete
  11. Bagusnya ada produk gini. Sekarang memang kena amalkan yang berkhasiat. Risau bab cholesterol ni... Sebab penyakit dalam, kita tak nampak.
    Thanks sharing

    ReplyDelete
  12. Skrg dah ada mcm2 produk utk kebaikan kita, buat ma kak check semua ok..

    ReplyDelete
  13. Anything that is soya based, thumbs up. Akak suka Vitasoy.. ehh adik beradik ke nih hihi

    8 Cara Buat Duit Dengan YouTube

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan,Vitas Organic Soymilk keluaran Joypremix

      Delete
  14. This soy milk looks really effective. Would love to get it for my family to try as they have borderline cholesterol level.

    ReplyDelete
  15. wah.. kalau dah organik tu.. memang TB suka sangat nak cuba cuma TB tak serasi dengan soya sebab TB ada alahan kulit psoriasis yang kena pantang minum air berasaskan soya atau apa jua makanan yang mengandungi soya

    ReplyDelete
  16. Baru 2 ni ada check kolestrol n ok pulak walaupun badan sis membam, tapi x boleselesa sangat kan, kena jugak cari supplement macam ni. Nanti nak cuba jugak lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu.Lagi lagi,hati kta ni sentiasa menghasilkan lemak.So..kena sentiasa berwaspada.Tanpa sedar pon boleh ada kolesterol ni.Better checkup 6 bulan sekali untuk perkembangan kesihatan

      Delete
  17. Kenapa kalau menggunakan soya ia berkesan untuk mengawal kadar kolestrok dlm tubuh badan kita? Tp jenama ni mcm penah nmpkla..mcm familiar dah... Bgus utk trunkn kolestrol bdn kita ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dalam soya mempunyai protein yang bagus yang mampu menurunkan kolesterol

      Delete
  18. Saya pun nanti akan cuba produk ni untuk kolesterol saya. In Sha Allah, saya akan tunjukkan testimonial penggunaan Vitas Soymilk ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah..konsisten minum serta amalkan gaya hidup sihat yea

      Delete

Powered by Blogger.