Glow Gelenggang merawat Kulit Bermasalah

8:30 AM
Kulit bermasalah juga salah satu penyakit.Antara jenis-jenis kulit bermasalah ialah Ekzema,kulit sensitif (gatal-gatal),kurap,panau,dan kudis buta.Ramai di antara kita hanya tidak mengambil serius akan hal ini.Dan ada yang membiarkan ia berlarutan.

Punca-punca Terjadi kulit bermasalah ialah :

 1. Pemakanan
2. Kebersihan
3. Jangkitan

Daun Gelenggang


Daun Gelenggang cukup sinonim dengan perubatan tradisional.Daun ini di percayai dapat memulihkan penyakit kulit seperti Kurap,kudis buta,psoriasis,panau,masalah gatal-gatal kulit,ruam, ekzema.kayap.kutu air dan bisul.

Dan orang-orang tua dahulu,mereka menampal daun gelenggang pada badan yang mempunyai masalah tersebut.

Kini dengan perubahan arus moden.. dah tak perlu bersusah payah untuk menumbuk serta menampal lagi daun gelenggang.Hanya perlu gunakan Glow Gelenggang sahaja!


Glow Gelenggang

  • Ia mudah di gunakan di mana sahaja dan pada bila-bila masa
  • Menggunakan 100% Ekstrak dari Daun Gelenggang
  • TIADA mengandungi bahan kimia
  • TIADA streoid 
  • TIDAK memedihkan Kulit





Set Glow Gelenggang

Organic Herba Soap
Organic Herba Oil

Organic Herba Soap 




Organic Herba Soap

  • Dengan berat sabun 50gram bagi tiap 1 Ketul
  • Menggunakan Ekstrak daun gelenggang.
  • Boleh di jadikan Scrub Badan
  • Ia berbau wangi
  • Mengandungi 3 jenis minyak iaitu Argan Oil,Susu Kambing,Habbatus Sauda,Minyak Zaitun dan Menthol.


Cara guna Sabun Glow Gelenggang:


Sabun dan bilas  dengan air yang bersih.








Kekerapan Penggunaan Sabun Glow Gelenggang:


2 Kali sehari iaitu pagi dan malam.











Herba Oil Glow Gelenggang:


Habbatus sauda : mengurangkan radang serta menyembuhkan luka badan

Minyak Argan Oil : Berfungsi menjadikan kulit halus dan licin.

Minyak Zaitun : Sebagai pelembab agar tahan lama.
Susu Kambing : Mencerahkan kulit,elak kulit menjadi kasar dan kusam.
Crystal Menthol : Tidak menyebabkan kulit jadi panas serta menyejukkan kulit.




Cara penggunaan Herba Oil :



Picit dan sapukan herba oil pada tempat yang mempunyai masalh gatal-gatal kulit.


Kulit gatal?? Jangan menggaru tapi.. sapu jer herba oil ini.. Insyallah,kulit terasa sangat lembut.


Mengikut pengalaman ina sendiri,ina gunakan sabun glow gelenggang tersebut.. memang rasa segar jer badan dari gatal-gatal kulit akibat peluh.Maklumlah, kulit ina sedikit sensitif.Lagi lagi jika berpeluh.. Sekarang sudah ada penyelesaian. Sabun ni juga ina jadikan scrub,dari badan sehingga hujung kaki ina scrub..Lega tau.. banyak pula ekstrak daun gelenggang tu dalam sabun. 

Herba oil ina gunakan ketika kulit mengalami kegatalan..., selepas menggunakan,terasa lembut jer kulit yang mengalami masalh kulit gatal dan kering tersebut. Alhamdulillah...








Nak lebih penjimatan.. korang boleh gunakan kod diskaun INA10. Okay??? guna ni tau.. korang dapat jimat duit.Banyak juga ni.. 

Bagi yang berminat, boleh dapatkan set Glow Gelenggang ini di laman Sosial Media berikut :






Atau boleh terus direct ke whatsapp untuk respon pantas  : 014-5445951





















24 comments:

  1. Replies
    1. betul tu kan.. sambil sambil mewangi. Syok betul scrub

      Delete
  2. Replies
    1. yaayyyy.. alhamdulillah,jumpa dah penyelesaiannya. Syukur

      Delete
  3. Bagus kan khasiat daun gelenggang ni utk kulit. Ana dh try dan memang best glow gelenggang ni. Bau dia pula wangi sangat. Rasa terbuai kejap masa pakai tu.

    ReplyDelete
  4. Glow gelenggang ni dah ramai yang suggest, katanya elok. Tapi belum berkesempatan nak cuba lagi setakat ni. InshaAllah in future.

    ReplyDelete
  5. Suka sabun dan minyak ni wangi dan rasa nak kunyah- kunyah..SA pun ada ni...

    ReplyDelete
  6. Daun gelenggang tu first time Ty dengar. Dan cam bagus je product ni.. boleh rawat gawat etc. nanti bole rekemen pada yang ada masalah camni

    ReplyDelete
  7. Wah bagus produk ni! Tak pernah pula dengar pasal daun gelenggang ni. Apa yg penting dia gunakan bahan semulajadi yang semestinya mesra dengan kulit. Thank you atas info ni!

    ReplyDelete
  8. 1st time dengan produk nie tapi macam best lah

    ReplyDelete
  9. I suka sangat produk GLOW Gelenggang ni sebab memang wangi, siap mandi dengan sabunnya kasi sental daki daki melekat kat badan, lepas dah habis mandi, bau bilik air bau coklat je wow.. kulit pun jadi halus licin je :)

    ReplyDelete
  10. First time dengar jenis daun ni. Semakin popular kan produk ni.

    ReplyDelete
  11. Tak pernah pula dengar pasal daun ni,baru tahu banyak manfaat dari daun gelenggang ni. Time test tempoh hari tak pula terfokus dengan manfaat produk ni

    ReplyDelete
  12. TB dah guna Glow Gelenggang ni.. sabun dia best.. minyak herba tu pun best sangat.. bau dia tak busuk kan? macam nak makan je.. haha

    ReplyDelete
  13. First time dengar pasal dun helenggang ni. Oh bgus khasiat diabrupanya. Tgok mnfaat produk ni bnyk juga

    ReplyDelete
  14. bagusla kalau diperbuat dari bahan semula jadi..

    ReplyDelete
  15. Wow! Masalah kulit semua hilang dengan produk ni.. bagus!

    ReplyDelete
  16. Best ni kalau betul-betul berkesan utk merawt eksema. Sebab ubat yang ada sekarang ni majoriti ada steroid..

    ReplyDelete
  17. Macam best je Herba Oil Glow Gelenggang tu boleh cuba nanti sebab baby yaya ada mild eczema

    ReplyDelete
  18. First time dgr daun gelenggang ni. Tak sangka ia elok untuk kulit. Boleh suggest dekat kakak saya yg ade eczema. Tq kak ana for sharing!

    ReplyDelete
  19. 1st time dengar pasal Daun Gelenggang.. maybe pernah jumpa kot tapi x kenal daunnya

    ReplyDelete
  20. best kalau dapat cuba produk yang berasakan herba dan natural nie. moga bertambah sihat hendak Nya.

    ReplyDelete
  21. The packaging is very nice, its my first time get to know about this brand. Will check out more.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.