Bebas Jerawat Dengan RealTeaTree Dari SomeBymi

Assalamu'alaikum..


Kecantikan dan perempuan memang tak dapat dipisahkan.Nak cantik,nak gebu,nak flawless,nak putih dan kulit bebas cela tanpa sebarang noda di wajah.Huuuh! Complicated jer kan bunyi.Jadi perempuan ni memang kena extra penjagaan terutamanya  penjagaan kulit wajah.Nak cantik juga kita sebagai perempuan tak boleh lah malas.Ini nak cuci muka pun malas..,dah macam mana kan? Kata nak flawless macam korean.Haaa..,gituu.


Baiklah,dah bercakap kulit persis Korea ni kan.Apa yang korang fikir? Adakah putih..? Ohhh.. Tapi kalau putih,nak juga bebas jerawat kan? Kulit Moist gituu.


Tadaaaa.. Ina perkenalkan kat korang AHA-BHA-PHA 30 DAYS Miracle By Some By Mi yang menggunakan Real TeaTree 10,000ppm.Ia bebas daripada 20 bahan terlarang.Skin friendly dan sudah diluluskan oleh KFDA.


AHA-,BHA dan PHA ini bertindak sebagai berkesan dalam membuang sel-sel kulit mati seterusnya akan menjadikan kulit wajah bersih dan bersinar atau bercahaya.




bebas jerawat,somebymi,Tea tree



AHA-BHA-PHA 30 DAYS MIRACLE Some By Mi 


Set ini terdiri daripada:



  • AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cleansing Bar 106g
  • AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Toner 150ml
  • AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Serum  50ml
  • AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream 50ml





kulit bersinar dan bebas jerawat


Erkkk..sorry sangat.Gambar sabun tu dah hilang tulisan.Hahahha..,haritu buat Video tutorial terlebih dahulu sebelum sesi shooting.Adeiiii~~ 


AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cleansing Bar 




Bertindak sebagai pengelupasan untuk meninggalkan kulit lebih bersih dan lebih berseri daripada sebelumnya!

Mengandungi Teh Pokok 10,000ppm, AHA / BHA / PHA / Niacinamide 2%, 20 jenis ekstrak tumbuhan alam.

Penjagaan kulit, mencerahkan, melembapkan!

AHA: Mengeluarkan kekotoran dan kepingan kering dari permukaan kulit.
BHA:  mengeluarkan kekotoran tersumbat dan sebum di liang roma.
PHA: Menghentikan kehilangan kelembapan dari kulit, membuang sel kulit mati


Harga : RM 70.00
Saiz : 106GM




Gunakan jejaring yang di sediakan semasa menggunakan cleansing Bar ini.Supaya bendasing tidak memerangkap pada sabun tersebut.


somebymi,cleansing bar,teatree,tanggal sebum


Banyak kan berbuih Cleansing Bar ini? Guna jejaring yang telah disediakan ,dan gosokkan sehingga ia menggeluarkan buih.Buih yang sangat lembut.Tidak memedihkan mata! 

Cara kegunaan :

1. Basahkan sabun tersebut serta gosok-gosok sehingga ia menggeluarkan buih.Dan gosok secara perlahan ke wajah.Best bau sabun ni.. Biarkan seketika..dan bilas wajah.Okay! Rasai kesegaran. 


Tips : Selain dari kegunaan muka.AHA.BHA.PHA Cleansing Bar ini juga ina bersihkan kaki.

Caranya : Potong sedikit sabun dan masukkan cebisan tersebut ke dalam besen yang berisi air.Rendam selama seminit dan gosok kaki korang tu.Hasilnya..,kaki terasa lembut. Salah satu fungsi sabun ini kan membuang sel kulit mati.Besttt!! 


TONER korean


AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Toner




Okay..Step ke-2 selepas menggunakan AHA.BHA.PHA 30 Days Cleansing Bar,gunakan pula AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Toner.


Ciri-ciri  AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Toner


  • Sebagai exfoliator yang berkesan untuk menjadikan kulit lebih bersih dan lebih berseri daripada sebelumnya!
  • Menjadikan kulit selembut bayi dalam masa 30 hari sahaja.  
  • Boleh digunakan setiap hari! 
  • Low Ph Toner - Sesuai untuk kulit sensitif, kulit kering dan kulit berminyak.



Cara Penggunaan AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Toner 


1. Ambil Cotton Pad dan titiskan 2-3 titisan dan mula ratakan keseluruh wajah.

2. Berhati-hati semasa menyapu toner di kawasan mata yea.

3. Gunakan 2 kali Sehari iaitu pagi dan sebelum tidur.



Bahan - bahan digunakan dalam AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Toner 


Water, Butylene Glycol, Dipropylene Glycol, Glycerin, Niacinamide, Staple Tea Melaleuca Alternifolia) Leaf Extract, Polyglyceryl-4 extract Carica Seed Extract Papaya (Papaya) Seed Extract Seed Extract Extract (Lenti), Hamamelis Virginiana Witch Hazel), extract of swallow's nest , Sodium Hyaluronate Fructan, Allantoin Adenosine, Hydroyethyl Urea, Acidic Salicylic Xylitol, Lactobionic Acid, Acid Citric, Sodium Citrate, 1.2-Hexanediol, Benzyl Glycol, Ethylheeylglycerin, Raspberry Ketone, Mentha Piperita (Peppermint) ingredients tested.


Harga : RM 75
Saiz:  150ml 


serum berkesan



AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Serum 

AHA.BHA.PHA + CENTELLA 14.5%


Baik untuk menenangkan kulit dengan Ekstrak Centella Asiatica sebanyak 14.5% dan Melaleuca Alternifolia (Teh Pokok) Air Lead 10,000ppm dimasukkan dan menjadikan kulit kulit licin sebagai AHA, BHA, PHA Compenents yang dapat menghilangkan sel mati.


Okay,,sekarang guna serum pula yea.

Caranya : 


1. Titiskan 2-3 titisan tepat ke wajah (pipi,dagu,dahu dan hidung).

2. Kemudian ratakan dengan tangan yang bersih.Tepuk-tepuk secara perlahan agar serum cepat meresap ke kulit.

Paling best serum ni,ia tidak berminyak langsung..



Antara ramuan di dalam AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Serum


capillary capric triglyceride, cetyl ethyl hexanoate, Centella asiatica extract (14.51%), clean water, olive oil, glycerin, propanediol butyleneglycol, ethanol, 1,2-hexanadiol (7500ppb), sodium laurate (7500ppb), sodium laurate (10,000ppm) , niacinamide, green tea extract, gold extract, nasal root extract, Spanish licorice root extract, PCA (7500ppb)



Harga : RM 98/unit
Saiz : 50 ml


AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream



Miracle cream somebymi,anti aging cream,


AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream 




Kebaikan AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream 



  •  Merawat Jerawat 
  • Menenangkan Kulit 
  • Menanggalkan Kulit mati 
  • Memudarkan bekas jerawat
  • Memutihkan kulit
  • anti penuaan 


mengandungi ekstrak pokok Teh 10,000 ppm dan ekstrak daun 70% centella untuk bahan utama.


Harga : RM 118   PROMO!! RM 80.00
Saiz : 50gm



Pandangan Ikhlas 



Keseluruhan produk AHA.BPA.PHA MIRACLE set ini sangat berkesan untuk masalah kulit.Ina sendiri telah mencuba! Dan Keberkesanan terbukti apabila jerawat 2 ketul tumbuh di wajah telah surut.Hanya semalaman aje uolss~ Mati dah jerawat tu.. Huuu.Dan satu lagi... whitehead kat muka ina ni mudah tanggal.Bangun jer pagi,tengok dah tercabut sendiri.Takperlu dah duk picit-picit whitehead ni.Itu belum lagi cukup 30 Days ye.haa,agaknya 30 Days..,jadi Snow White ina ni..Hahahaha. 




Tutorial kat atas tu cara penggunaan AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle step by step.Selamat menonton!



#somebymi 
#somebymimalaysia 
#somebymitoner 
#somebymimiracletoner 
#somebymioriginal


Okay,korang boleh lakukan carian menggunakan hashtag seperti diatas di laman sosial media.


Maklumat Lanjut :



Web : 




FB page : 

IG : 
kbeautyluxury.my

Contact No : 
019 - 3873526



1 comment:

Powered by Blogger.