BIORE UV SPF 50

Pertama kali guna Sunscreen Block  by BIORE ini..,terus jatuh cinta.Bercirikan  tekstur yang mudah meresap kedalam  kulit serta  melembutkan kulit juga (fungsi sebagai pelembab).Krim pelindung UV ini, sangat penting bagi kesihatan kulit kita bagi mencegah kerosakan kulit dari sinaran UV yang merbahaya.Lebih lebih lagi keadaan cuaca yang panas mampu mengelapkan kulit manusia dengan pantas.

Bagi SA, produk ini ialah antara WAJIB ada bagi setiap perempuan.Takkan nak biarkan kulit rentung dimamah cahaya matahari...euwwww.Kalau korang hendak tau la kan.. Kejadian jeragat tu..disebabkan kulit kita yang terdedah dengan cahaya matahari laa. Lama lama, kulit berjeragat dan kusam..sudah tidak berseri lagi.Yang bestnya satu badan boleh pakai krim SPF ini

gambar ihsan google
  



CIRI CIRI SPF 50 UV BIORE


Biore UV yang saya gunakan termasuk kategori chemical sunscreen dengan ciri-ciri:

 cepat meresap dan tidak menimbulkan white cast.
 physical sunscreen: thick texture dan bikin white cast.

Cara pengunaan sunscreen:

 # 15 minit sebelum terkena sinar matahari, WAJIB pakai seluruh permukaan kulit yang terkena matahari

# Jangan KEDEKUT!
 Gunakan sunscreen dalam jumlah cukup banyak selama tidak greasy ya.

# Rajin reapply sunscreen 2-3 jam sekali kalau aktiviti di luar ruangan.

# Penggunaan foundie, BB cream, face powder ber-SPF belum cukup.
SPF sekitar 30-50 sudah cukup baik digunakan untuk wajah dan seluruh tubuh.

MAKLUMAT TAMBAHAN :
+ Wangi
+ Kemasan 50gr dalam tube dan cap yang tidak mudah bocor. Travel friendly!
+ Tekstur sunscreen agak cair dengan warna putih kusam.
+ Mengandung SPF50
+ Mudah di blend dengan day cream dan BB cream .
 + Not greasy at all!
+ No whitecast!

MANA NAK BELI?


bOLEH dapatkan di WATSON store.Berharga Rm 18 untuk satu tiub..sangat berbaloi membeli..SA guna ini, setiap hari tau.Macam lambat je nak habis..Hahahaha.. jika tidak silap awal bulan august 2017..sekarang ini sudah september 26.Hmmm





















































































13 comments:

  1. Tak pernah pakai sun block kalau pergi pantai heheheheh redah jer dah memang warna macam ni...

    ReplyDelete
  2. kita xpenah miss sunblock, hari2 pkai sbb xnak jeragat makin bnyk..huhu

    ReplyDelete
  3. tak pernah cuba sunscreen Biore ..akan test it out :D

    ReplyDelete
  4. takpernah try tapi selalu nampak review yg bagus. habis sunscreen yg skarang nak try yg ni la harga pun berpatutan😍

    ReplyDelete
  5. Tak pernah pakai sejujurnya sunscreen ni. Sllu pakai sblum pkai foundation ke slps pkai foundation. Huu

    ReplyDelete
  6. sunscreen? tak pernah guna tapi nanti nak cuba juga. :)

    ReplyDelete
  7. biasa pake sunblock, nanti cobain ini deh, hhe

    ReplyDelete
  8. Rm18 untuk sunscreen murah tu. Tak tau pulak biore ada. Nanti boleh cuba da

    ReplyDelete
  9. boleh tahan harganya tak mahal sgt RM18

    ReplyDelete
  10. setiap hari pun ada guna sunscreen hehe takut kulit jadi gelap :P

    ReplyDelete
  11. Kita ada banyak sunscreen/sunblock ni, sebab nak cari yang sesuai. Sudahnya jumpa yang murah dari yang mahal2 tu, yg murah sikit tu best dia terus meresap. Selesa sangat2 pakai. Skin pun xjadi oily coz skin agak oily huhu

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  12. Sekarang apa2 pun mudah ditemui di Watsons... Siap boleh beli secara online melalui Shopee....

    ReplyDelete

Powered by Blogger.