Ohh,, jeragat? Concealer HIGH COVERAGE - AURA blogger

Ohh,, jeragat? Concealer HIGH COVERAGE

Asalnya nak cari produk yang boleh cover jeragat ina ni di muka..untuk raya yang lepas..hihihi(kesilapan ina dulu menggunakan produk sekian sekian untuk putih,gebus,anjal..heee.Lastnya meninggalkan tanda hitam di kedua belah pipi...) ayooo..Menangis tak berlagu nii.  Lama la juga jadinya..dari zaman sekolah rendah lagi tau.

 Searching di instagram,melalui hashtag terjumpa lahh Coverage (concealer by Sendayu Tinggi). Ina cari branch terdekat ina di kuantan,terus grab 1.Harganya kalau tak silap bawah RM 50..((eh, harga pada gambar bawah.. dah update)




Mempunyai 3 jenis Pilihan sesuai warna KULIT korang





concealer high Coverage dari Sendayu Tinggi


Concealer Sendayu Tinggi

Concealer ni boleh cover jeragat,eyebag dan parut di wajah korang. Tapi kan,lain pula ina ni.Niat asal nak cover jeragat tu. Tapi ina menyimpang pula.. Sebab dah kerap sangat tengok MUA (Make Up Artist) buat tutorial.Jadinya ina pun ambil la concealer ni letak di bahagian bawah kening, atas kening dan bawah mata bagi cover eyebag di itu (mata panda)..






nampak WOW disitu.. tang mata laaa.Hikkks


Yang paling best tentang Concealer ni,Bila pakai aje.. Mata jadi 'Wow' sangat.. menarik dan tertarik. Ina paling suka sangat.Memang dah tak cari lain..Selain itu, concealer High COVERAGE juga boleh dijadikan sebagai Shading (korang nak mancungkan hidung ke.. nak sorok muka yang terlalu chubby atau muka kurus macam ina nak shading jadi berisi pun BOLEHHH sangat..) lagipun produk dari sendayu tinggi ni mempunyai logo kkm (Kementerian Kesihatan Malaysia) approval.





walaupun ina seorang surirumah, mekap pun menjadi keutamaan pada ina tau.Bila wajah tidak mekap, rasa sesuatu yang pelik bagi diri ina nie.. Mekap simple aja,khas untuk  tatapan Mr Z (suami).. ecehhhh..


Okaylah.. sekian review dari ina yang sangat - sangat berpuas hati menggunakan Concealer HIGH COVERAGE dari Sendayu Tinggi

Ohh,, jeragat? Concealer HIGH COVERAGE Ohh,, jeragat? Concealer HIGH COVERAGE Reviewed by azlina ina on 4:26 PM Rating: 5

6 comments:

  1. Sama muka ni kat luar berparut bagai.. Akibat salah pakai skincare loni tgh pulihkan

    ReplyDelete
  2. Dh lama xdgr produk ni. Menarik cleaser nya

    ReplyDelete
  3. Ramai cakap ST Concealer bagus utk cover flaws. cam nak beli je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli.. jangan takbeli.. biar kita cantik berjemaaah..

      Delete

Powered by Blogger.